Ligin on altıncı haftasında iç sahada Bursaspor'u ağırladık. Hafta içerisinde teknik direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu'nu getiren rakibimiz karşısında sahadan 1-0 galip ayrılarak puanımızı 26'ya çıkararak üst sıralardaki yerimizi sağlamlaştırdık.

***

Kadro kalitesine baktığımız zaman Bursaspor ligin iyi takımlarından. Ama bir türlü takım olmayı başaramadılar. Bursaspor'da oynayıp keşke bizim takımımızda olsaydı diyebileceğimiz çok sayıda futbolcu var. Hepsi çok yetenekli ve kaliteli oyuncular. Ama takım olabilmek çok farklı bir olgu.

***

Ligde zor günler geçiren ve kadro kalitesinin karşılığını puan ve sıralama olarak alamayan Bursaspor için bizimle oynayacağı maç bir silkelenme ve çıkış maçıydı. Kulübün üstündeki kara bulutları dağıtmak ve takıma hava katmak için Konya'ya geldiler. Maç öncesi tahminlerimiz karşılaşmanın çok zor ve kısır geçeceği yönündeydi.  Nitekim beklediğimiz gibi mücadelesi bol ama pozisyonu az bir karşılaşma izledik.

***

Rangelov'un şahsi becerisiyle sürükleyip Bajic'e uzattığı ara pası ve Bajic'in topu Mert'in altından filelerle buluşturması bize altın değerinde üç puan kazandırdı. Attığımız golün haricinde rakip kalede etkili olduğumuz söylenemez. Kibong'un sert şutu haricinde Bursaspor kalesini yoklayamadık. Ama kendimiz pozisyon bulamadığımız gibi Bursaspor'a da tehlikeli olma fırsatını vermedik. Dzsudzsak'ın ilk yarıdaki yan filede kalan şutundan başka kalemizde tehlike yaşamadık.

RAKİBE SAĞLAM ÖNLEM

Rakibin etkili ayaklarının farkında olan Aykut Kocaman savunma ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı. Amaç, orta alanı kalabalık tutup rakibin hızlı ataklar geliştirmesinin önüne geçmek ve takımımızın sakıntı yaşamasını engellemekti. Sahaya çıkan oyuncularımız bu görevi başarı ile yerine getirdiler. Maç boyunca Bursaspor'un etkili ataklar geliştirmesine izin vermedik. Kısır geçen karşılaşmada bulduğumuz tek pozisyonu gol yaparak hem zirvede tutunduk hem de rakibin var olan sıkıntısını katmerledik.

***

Bu tarz kısır mücadelelerde duran toplar ayrı bir önem taşır. Yapılan güzel bir orta veya etkili bir serbest vuruş oyunun gidişatını her an değiştirebilir.  Süper Lig'in bu konudaki tartışmasız en etkili oyuncusu Meha'nın olmayışı bizim için büyük eksiklik. Kilitlenen oyunu açmak için çilingir görevi gören Meha'nın eksikliğini oynadığımız son iki karşılaşmada fazlasıyla hissettik. Kasımpaşa maçında olduğu gibi Bursaspor karşısında da duran topların başına Ömer Ali geçti. Ömer Ali'nin bu konuda başarılı olduğunu söylemek imkansız.

OYUNCU PERFORMANSI

Takım olarak savunma oynadık. Bireysel olarak değerlendirirsek eğer takımımız adına sahanın en kötüsü Uğur İnceman'dı. Ne savunmada ne de hücumda hiçbir katkısı olmadı. Hızlı gelişebilecek ataklarımızı dar futbol anlayışı yüzünden yavaşlatıp, takımın geriye yaslanmasına neden oldu.  Birçok pozisyonda topu çok rahat ilerideki arkadaşına verebilecekken geriye oynayarak tribünlerin tepkisini topladı.

***

Sezon başında sıkça eleştirdiğim Ali Çamdalı'nı tebrik etmek istiyorum. Son haftalardaki mücadelesi ve oyunuyla takdirimiz kazanan Ali bu karşılaşmanın da takımımız adına en iyilerindendi. Yürekli oyunu ve gösterdiği performans için kendisini tebrik ediyorum.

***

Son vuruşları etkisiz olsa da Rangelov yine attığımız golün hazırlayıcısı olarak bir adım öne çıktı. İkili mücadelelerde güçlü fiziği sayesinde başarılı oldu. İstisnasız ofansımızın en etkili oyuncusu. Kendisi atamasada arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlar sayesinde bu sezon aldığımız birçok puanda Rangelov'un imzası var.

TARAFTARA TEBRİK

Oldukça soğuk olan havaya rağmen stada gelen taraftarımızı tebrik etmek gerekir. Geçen sezondan beri taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir taraftara sahip olmak gurur verici. Ayrıca yaptığı tezahüratlarla tüm stadı oyunun içine çeken Nalçacılılar gurubunu da ayrıca tebrik etmek gerekir. Böyle bir taraftar grubu her takıma nasip olmaz. Bu taraftar olduğu müddetçe biz iç sahada kimseye kolay kolay puan vermeyiz.

***

Önümüzdeki hafta şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Beşiktaş'a konuk olacağız.  Şartlar ne olursa olsun mücadelemizi sonuna kadar sürdürmemiz gereken bir karşılaşma olacak. Oyuncu performansımızın üzerine koyarak mücadele etmemiz gerekiyor. Rakibin etkili ayaklarından bahsetmeye gerek yok. Her an skoru değiştirebilecek oyunculardan kurulu bir rakibe karşı deplasmanda oynamak hakikaten çok zor. Bizim için önemli olan geriye düşmemek. Çünkü geriye düştüğümüz zaman oyunu çevirebilecek yetenekte oyuncumuz yok denecek kadar az.

 Hafta sonu oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında oyuncularımıza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve her yerde KONYASPOR.