Havalar ısınıyor, günler uzuyor. Kışa göre çok daha hareketli geçiyor günlerimiz. Dolayısı ile daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyoruz. Sağlıklı beslenmeye, enerji verici gıdalara çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.

Sıcaklıkların artmasıyla vücudumuzdan kaybettiğimiz su miktarı, suyla birlikte mineral kaybı da artıyor. Vücudun susuz kalması halsizlik, yorgunluk gibi semptomlara yol açıyor. 

Ramazan ayı olması nedeni ile oruç tutanların çok daha fazla enerjiye ihtiyacı var.

Kendimize, sağlığımıza en fazla dikkat etmemiz gereken zamanlardayız. Enerjinizi yükseltmek, hayatın her alanına, neşeyle yetişebilmek için birazcık özen yeterli.

Her gün aynı saatlerde ve olabildiğince erken uyanmaya gayret edin. Sağlıklı, doğal ve taze gıdalarla beslenin. Yeterince sıvı tükettiğinizden emin olun. Günlük, basit bir egzersiz programı ile vücudunuzu hareketlendirin ve esnetin.

Oruç tutuyorsanız, her iki öğünde de yeterli düzeyde beslendiğinize emin olun. Bol su içmeyi ihmal etmeyin. Bu dönemde, sigara, kahve gibi vücut sıvılarını azlatan alışkanlıklarınızdan olabildiğince uzaklaşın.

Yorgun ve halsiz hissediyorsanız mutlaka kan değerlerinizi kontrol edin. Özellikle demir eksikliği halsizliğin sık sebeplerindendir ve eksik olan demirin bir an önce yerine konması gerekir.

Daha fazla enerji için, mineral ve vitamin desteği alabilirsiniz. Sindirim sistemi rahatsızlığına yol açmayacak, yeni teknolojilerle üretilmiş kalsiyum, magnezyum, çinko gibi minerallerle enerjinizi destekleyebilirsiniz. Günlük tüm ihtiyacınızı karşılayacak vitamin ve minerallerin bir arada olduğu multivitamin destekleri, kaybettiğiniz mineralleri yerine koyarken bağışıklığınızı da güçlendirir.

Koenzim Q 10, vücudumuzda enerji üretiminde görev alır ve yaşla beraber miktarı azalır. Dışarıdan koenzim Q 10 desteği almak enerjinizi arttırır. Ruşeym yağı gibi doğal bitkisel kaynaklar enerjinizi yükseltmek için destekçiniz olabilir.

Sıcak ve uzun günleri enerjik geçirin.