Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği yönetimi Konya Kurumsal Yönetim Algı Araştırması raporunu, kamuoyu ile paylaştı. Konya Sanayi Odası'nda basın mensupları ile bir araya gelen heyet, Konya sanayisini ve mevcut Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Heyet adına konuşma yapan Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Türkiye'nin Selçuklu ve Osmanlı'dan bu yana hiçbir zaman bugüne önüne serilen fırsatlarla karşılaşmadığını belirtti. Bozkurt, "Bizi sevmeyenler, Türkler fırsat kaçırma fırsatını asla kaçırmaz derler. Eğer bu büyük fırsatı kaçırırsak bizi sevmeyenleri sevindirir, kendimizden başka suçlayacak kimse bulamayız" dedi.

Gelecek 10 yılda üretimin iç örgütlenmesinin tamamen değişeceğini, bütün sektörlerin bileşenlerinin ve bağlamlarının yeniden kurgulanacağını, yeni bir dünyanın kurulacağını, bu dünyada Türkiye'nin yerini alması için önce çağın dilini yakalaması gerektiğini dile getiren Bozkurt, "Düşünce mekanizması önce adlandırma ile başlar, kavramlarla gelişir, düşüncelerle yangınlaşır ve derinleşir, projelerle hayat taşınır ve kapsayıcı kurumlarla sürdürülebilir hale gelir" diye konuştu. Bozkurt, çağın dilinin, analitik, insan kaynağı, endüstri, akıllı bağlantılı ürünler, yeni normal konsolidasyon dünya üzerine geliştiğini belirtti. 

Girişimcilerin kolay para kazanma odaklı yatırımlardan uzun dönemli gelecek oluşturan yatırımlara yönelen bir motivasyona ihtiyacı olduğunu dile getiren Bozkurt, "Hep birlikte zamanın ruhunu üretim odaklı hale getirme sorumluluğunu taşıyoruz. Entelektüellerin bu alandaki rolü ve önemi çok büyüktür. Birlikte bu ülkede maddi ve manevi kültürel zenginlik oluşturarak insanlarımızın yaşamını kolaylaştıracak adımlar atmazsak gelecek bizim için iyi duygular beslemeyecektir" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim