Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, "YÖK Başkanımızla protokol imzaladık. Önümüzdeki günlerde, YTB Uluslararası Öğrenciler Ofisi kuracağız" dedi. Bülbül, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği "Uluslararası Öğrenciler Akademisi Sertifika Töreni"nde yaptığı konuşmada, başarılı olmanın yolunun farklılıkları bir arada barındırmaktan geçtiğini söyledi. Türkiye'ye yüksek öğrenim için gelen yabancı öğrencilerin toplumla daha iyi ilişkiler kurması gerektiğini ifade eden Bülbül, kalıcı ve sürdürülebilir ilişki için bunun gerekli olduğunu belirtti.

Bülbül, yabancı öğrencilerin kendi kültürleri ile Türk kültürü arasında etkileşim içinde olduğuna değinerek, "Faslı misafir öğrenciler, Konya'da Fas ile çalışan şirketlerle irtibat kursun. Türkiye ile bu ülke arasındaki ilişkiler daha sürdürülebilir olsun. YTB olarak YÖK Başkanımızla protokol imzaladık. Önümüzdeki günlerde, YTB Uluslararası Öğrenciler Ofisi kuracağız. Bu ilişkiler sadece kampüs içinde kalmasın" diye konuştu.

"TÜRKİYE İÇİN NE İSTİYORSAK, SİZLER İÇİN DE ONU İSTİYORUZ"

Öğrencilerin üniversite yıllarında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Bülbül, şunları kaydetti: "Yurt dışından gelen öğrencilerden isteğimiz; donanımlı, kendini çok iyi yetiştirmiş bireyler olarak ülkelerine dönmeleridir. Gözü yaşlı şekilde kendilerini bekleyen, 'ülkelerine dönsün de bir an önce memleketimize katkıda bulunsun' diye dua eden ailelerine ve yöneticilerine kavuşmalarını, ülkelerinde çok iyi pozisyonda olmalarını istiyoruz. Ülkelerinizin bakanları, doktorları, mühendisleri ve akademesiyenleri olmanızı diliyorum. Türkiye için ne istiyorsak, sizler için de onu istiyoruz." MİSA Başkanı Mücahit Şahin Uludağ da akademinin 3 aylık eğitim sürecinin sona erdiğine işaret ederek, yabancı öğrencilere sanat, siyaset ve kültür alanlarında seminerler verildiğini söyledi.

Uludağ, "Bugün bu kurslarımızda başarılı olan öğrencilerimize sertifika vermek üzere toplandık. Eğitimler son derece keyifli geçti. Katılımcılar, burada 'bir millet' olduklarını hissetti. Bizim için en büyük mutluluk budur" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verildi. Programa Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve yabancı öğrenciler katıldı.

AA

Editör: TE Bilişim