Çumra'da 15. Yörük Şöleni gerçekleştirildi. Lille mevkiinde bir araya gelen yüzlerce Yörük, halk oyunları oynadı, yarışmalar yaptı, şarkılar söyledi. Şölene, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Yörük Beyi Tuncay Özkan, Yörük Derneği Başkanı Mustafa Can, Çumra Yörük Beyi Osman Can, binlerce Yörük ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program açılış duası ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yörüklerin Anadolu'nun direkleri olduğunu belirterek, "Yörükler bu toprakların has evlatları, bekçileridir. Medeniyetler sizler sayesinde kurulmuştur. Bu geleneği devam ettirenler çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Geleneklerimiz hiç bitmesin. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

TÜM YÖRÜKLERE SELAM OLSUN

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, "Yörük demek Anadolu demektir. Yörükler toplumumuzun ana kademesidir. Bugün bu etkinlikte olmaktan gurur duyuyorum. Tüm Yörüklere selam olsun. Bu geleneklerimiz hiç bitmesin. Hep devam etsin" diye konuştu. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise, "Konya Yörükler diyaradır. Yörükler vatanı milleti için çalışan, medeniyetler kuran insanlardır. Yörüklük kültürü hiç bitmesin. Bu güzel geleneklerimiz hep yaşasın. Çünkü bunlar bizim geleneklerimizdir" ifadelerini kullandı.

RECEP KONUK'A SEVGİ SELİ

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk da, "Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bir yolculuğun menzil noktası. Lille, konar göçer Türk'ün Çumra'daki bir sembolü. Lille, bugün için bir Yörük Obası. Bugün siz değerli hemşerilerim ile buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerden aldığımız güç bizi ileriye taşıyacaktır. Bu topraklar bizim için çok önemli. İçinizden biri olarak sizler adına çalışacağım, topraklarımız için çalışacağım. Geleneklerimizi kaybetmemek, bugün böyle etkinliklerde toplanabilmek ne güzel bir şey. Hepinize selam olsun" diye konuştu. Konuşmalar sonrası çadırları gezen Recep Konuk'a sevgi seli oldu. Yörük İl Beyi Tuncay Özkan da, Yörükleri selamladı. Yörük olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Tuncay Özkan, "Konya Yörükleri olarak birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Bu milletin has evlatlarıyız. Bugün burada bir araya gelmekten son dereceye mutluyuz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bugün buraya katılan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Yörük Beyi Osman Can ise, katılanları teşekkürle sözlerine başladı. Kaybolmaya yüz yutan gelenek ve görenekleri yaşatmaya çalışacaklarını aktaran Can, şunları söyledi: "Dernekçilik zor iştir. Kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Sizler olmadan Yörükler varlığını sürdüremez. Allah sizlere güç kuvvet versin. İyi ki sizler varsınız. Geleneklerimiz hiç bitmesin. Çünkü bunlar bizim has geleneklerimiz." Konuşmalar sonrası protokol üyeleri çadırları gezerek ikramlardan aldı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden protokol üyeleri, vatandaşların derdini dinledi. Program müzik ve oyunlarla devam etti. Alandaki develer ise şölenin maskotu oldu. Özellikle çocuklar develere binmek için sıraya girdi. Program ödüllü yarışmalar ile sona erdi.

PARTİLERİN OTOBÜS YARIŞI

Öte yandan kalabalığı fırsat bilen siyasi partiler ise seçim arabalarını alana getirdi. Partilerin mensupları otobüslerde seçim müzikleri ile Yörüklerden oy istedi. Parti otobüslerinin fazlalığı ise dikkatlerden kaçmadı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

 

Editör: TE Bilişim