Meram Belediyesi yeni bina önünde bulunan eski Et Balık Kurumu Cami'nin içine yıkım epikleri girdi. Vatandaşlar ise, caminin yıkılması gibi bir duruma cesaret edilemeyeceğine, tadilat yapıldığına inanıyor

 

Meram Belediyesi, 11 ayın Sultanı mübarek Ramazan ayında cami yıkarak beklenmedik bir harekete imza attı. Meram Belediyesi yeni binasının önünde yer alan Et Balık Kurumu Camii, yıkılmaya başlandı. Herkesin dua ettiği, af dilediği bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayında cami yıkan Meram Belediyesi Başkanı'na vatandaş, 'Başkan ne yapmaya çalışıyor' sorusunu sordu. Bölgeyle özdeşleşmiş, hayırseverlerin yardımı ile inşa edilen binlerce kişinin namaz kıldığı caminin yıkılmasını Konya kabullenemedi. Birçok vatandaş, caminin yıkılacağına halen inanmayıp tadilat yapıldığını düşünüyor.

BAŞKAN RAMAZAN'DA MESAJ MI VERİYOR

Vatandaşlar Başkan Fatma Toru'ya sert tepki göstererek, 'Belde-i Muhayyere Konya'da Ramazan ayında cami yıkarak neyin mesajını vermeye çalışıyor' sorusunu sordu. Ekipler ise tüm tepkilere rağmen camiye kazmayı vurarak yıkıma başladı. Yıkımı gören vatandaşlar ilk başta inanamadı. Tadilat yapıldığını zanneden vatandaşlar caminin yıkıldığına inanamadı, fark edince de şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan bölge sakinleri, "Bu caminin yıkılması kabul edilir bir durum değil. Caminin yıkılması diye bir durum zaten olamaz. Ama bizim başkan ne yapmaya çalışıyor. O camide kimlerin hayrı var biliyor mu? Her namaz kılanın bir nuru kaldı o camide. Bütün bunlar hiçe sayılarak bir cami nasıl yıkılabilir. Allah aşkına bu başkan ne yapmaya çalışıyor. Böyle bir başkanı Konya kabullenemez. Gitsin İzmir'de belediye başkanlığı yapsın orada camileri yıksın. Bir de yıkım Ramazan ayında yapılıyor. Allah hidayet versin" ifadelerini kullandı.

KARATAY YIKMADI RESTORE ETTİ

Karatay Belediyesi'nin tam önünde olan Tolluoğlu Camii de, tam belediye binasının önünde olmasına rağmen yıkılmadı. Hatta cami Karatay Belediyesi tarafından restore edilerek sağlıklaştırıldı. Ne yazık ki Meram Belediyesi aynı hassasiyeti gösteremedi. Belediyenin önünde kaldığı gerekçesi ile camiyi acımasızca yıkmaya başladı. Birçok vatandaş ise halen inanamayıp, "Yıkmayacaklardır camiyi yıkmazlar. Tadilat yapıyorlardır, sağlıklaştırma yapıyorlardır" dedi. Öte yandan, Meram Belediyesi yeni binasının yanında yeni bir cami yapıldı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim