Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen yerli otomobil üretimi imza törenine Konya'dan davet edilen tek firma AYD oldu. AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın Külliye’de gerçekleşen bu muhteşem tören davetine katildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yerli otomobili üretecek firmaların belirlendiği Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne Konya’dan Aydınlar Yedek Parça A.Ş. davet edildi.

Tarihi ve stratejik toplantıya Aydınlar Yedek Parça A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın katıldı. AYD, toplantıya davet edilen tek Konya firması oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra işadamlarının katıldığı protokol töreninde AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın da, Konya’yı temsil etti. Direksiyon ve süspansiyon parçalarında dünya lideri olan, dünyadaki tüm binek otomobil ve ticari vasıtalara üretim yapan firma, yerli otomobil üretimi için de üzerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını ve projenin de önemli bir parçası olacaklarının mesajını verdi. 

Protokol sonrası alınan kararlar ve atılan imzaların heyecan verici ve tarihi olduğunun altını çizen AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, “Son 1 yılda yüzde 45  civarında istihdam artışı sağlayarak rekor kıran ve toplam çalışanı 2bin 500’e ulaşan AYD, Konya'nın da en çok ihracat yapan firması durumunda.Türkiye otomotiv sektöründe en büyük ilk 30 firma içerisinde yüzde yüz yerli ve milli olan tek firmadır. Ayrıca 5 yıl önce faaliyete geçen 150’ye yakın mühendis kadrosu ile Konya'nın ilk AR-GE merkezi olarak yerli otomobil üretiminin bir parçası olmak için çok yoğun bir çalışma yaptık. Yine Konya'da ki bir çok firmaya bu konuda önderlik ve desteklerde bulunduk dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim