Basın mensupları 08 Kasım-31 Aralık 2015 tarihleri arasında, BYEGM'nin basın kartları entegre bilgi sistemi kapsamında oluşturulan "yenikart.byegm.gov.tr" internet sitesinden, elektronik ortamda basın kartı yenileme başvurusunda bulunabilecek. 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) yenileceği duyurulan basın kartları için başvurular bugün başladı. BYEGM tarafından geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Basın Kartı Yönetmeliği'nde değişikliğe gidilerek, bir takım yeni düzenlemeler getirilmişti. Anılan yönetmelik gereğince BYEGM tarafından genel kart değişimi yapılması yönünde karar verildiği belirtilerek,  08 Kasım–31 Aralık 2015 tarihleri arasında basın kartı yenileme başvurularının alınacağı bildirildi.

Basın mensuplarının daha önce almış olduğu basın kartlarının 01 Mayıs 2016 tarihinden itibaren geçersiz sayılacağı da ifade edilerek, mevcut basın kartlarının yenilenebilmesi için halen basın kartı taşımaya devam eden ve Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan basın mensuplarının başvuruda bulunması gerektiği belirtildi.

BAŞVURULAR "YENİKART.BYEGM.GOV.TR" DEN YAPILABİLECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, başvuruların nasıl yapılacağı yönünde bilgi vererek, Genel Müdürlüğün bu konuda başlattığı çalışmalara değindi. Paslı konuşmasında, elektronik ortamda yapılacak başvurularda öncekine nazaran erişimin daha kolay sağlanabilmesi bakımından basın kartları entegre bilgi sistemi kapsamında "yenikart.byegm.gov.tr" internet sitesinin oluşturulduğunu belirterek, basın mensuplarının 08 Kasım-31 Aralık 2015 tarihleri arasında bu siteye girerek başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Paslı, "Basın şeref kartı, sürekli basın kartı ve serbest basın kartı sahibi basın mensuplarının da aynı şekilde başvuruda bulunabileceğini ifade ederek, göreve bağlı olarak basın kartı taşıyan basın mensuplarının ise durumlarında değişiklik olanların kart yenileme başvurusu yerine kart bilgilerinde değişiklik başvurusu yapmak suretiyle kartlarını yenilemeleri gerektiğini" sözlerine ekledi.

BASIN KARTI YENİLEME BAŞVURUSUNDA İZLENECEK YÖNTEM

yenikart.byegm.gov.tr internet sitesinden basın kartı üst başlığı altındaki kart yenileme bölümüne girilerek "Basın Mensubu Giriş" butonu tıklanır. Açılan ekrandan "Kayıt Ol" butonu tıklanarak "Kayıt Formu" doldurulur. "Kayıt Ol" denildikten sonra girilen e-posta adresine BYEGM tarafından kullanıcı adı ve şifre gönderilecek. "Basın Mensubu Giriş" ekranına geri dönülerek, TC kimlik numarası ve parola ile sisteme giriş yapılarak, "Bilgilerim" sekmesinden kişisel bilgiler ile kart bilgileri kontrol edilebilir. "Başvurularım" sekmesinden "Kart Yenilemeye Başvur" butonuna tıklanarak başvuru ekranı açılır. Sistemde kayıtlı fotoğraf değiştirilmek istenirse yeni fotoğraf yüklenir. Ağırlıklı olarak çalışılan çalışma alanı seçilerek çalışma alanı bölümü doldurulur. Birden fazla alanda ağırlıklı ve aktif çalışma yapılıyorsa "Genel" seçilir. "Başvuru Gönder" butonuna tıklanarak başvuru onaylanır. Başvurunun durumu "Başvuru Durumu" sekmesinden her zaman kontrol edilebilir.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim