Konya MotorluAraçlar Renault Mais showromunda yapılan test sürüşü ve lansmanda Yeni Cliosürücülerden tam not aldı

Lansmanıve test sürüşü  Ankara Yolu üzerindebulunan Konya Motorlu Araçlar Renault Mais showromunda yapılan Yeni Clio'yailginin yoğun olması dikkatlerden kaçmazken Renault'un alışılagelmiş tasaramındışına çıkması ve göz alıcı cizgiler oluşturması büyük beğeni kazandı. Düngerçekleşen test sürüş programında araç ile ilgili bilgiler veren ve tanıtımıyapan Konya Motorlu Araçlar Renault Mais Yetkili Satıcısı Satış Müdürü BülentTutar, Yeni Renault Clio'nun, Tasarım Direktörü Laurens van den Ackertarafından başlatılan Renault tasarım Rönesansı’nı yansıtan ilk seri üretimmodeli olduğunu ve markanın en son konsept araçlarının tarzı ve duygusunu YeniClio’nun tasarımında bir araya getirildiğini söyledi.


Gerçekleşen test sürüşünde etkileyici performansı ve göz alıcı içdizaynı ile beğeni kazanan Yeni Renault Clio, parlak siyah bir zemin üzerindebüyük ve dikey Renault logosunu içeren ön tasarımı ile ön plana çıkıyor. Buözellik, ilk olarak DeZir konsept modelinde göze çarpmıştı. Yeni Clio’da öntasarım farlar ile daha fazla vurgulanıyor. Farların alt bölümü krom çerçevelerve LED farlar ile ön plana çıkıyor. Sadece beş kapılı olarak pazara sunulanYeni Clio, arka yan camlara yakın bir noktada gizlenmiş entegre arka kapıkolları ile birlikte sportif bir görünüme sahip. Önceki nesiller ilekarşılaştırıldığında Yeni Clio, azaltılan yerden yüksekliği, daha fazla izgenişliği, lastiklerin siyah bölümünün azaltılması ile ekstra dinamizm vekişilik kazanıyor. Yeni Clio, lansmanından itibaren DeZir için kullanılanlansman rengiyle birlikte (Ateş Kırmızısı) sekiz farklı renkte sunuluyor. YeniRenault Clio’nun iç mekanı güç ve güven uyandırmak üzere aracın dış tasarımınıkusursuzca tamamlıyor. Uçak kanadı şeklinde ön panel, orta konsola kusursuzcayerleştirilmiş multimedya sistemi, geniş renk seçenekleri, dijital hızgöstergesi, konforlu koltuklar ve kromlu piyano siyahı görüntü ile vurgulanankonfor unsuru, modern ve ergonomi ile birlikte sunuluyor. Ayrıca Bütün YeniClio yelpazesi, eller serbest telefon kullanımına ve MP3 üzerinden kusursuz seskalitesiyle audio aktarımına imkan tanıyan Bluetooth ile donatılmış durumda.Bütün radyolarda USB ve jak soketleri de yer alıyor. Yeni Renault Clio:kullanması tam bir keyif. Ve ana hedefi yakıt tasarrufunda ve CO2emisyonlarında lider olmak. Yeni Renault Clio büyük ölçüde güncellenmiş olanbenzinli ve dizel motorları sayesinde düşük yakıt tüketimini ve sürüş keyfinibir araya getiriyor. Benzinli olan iki motor (Energy TCe 90 ve TCe 120) çokdüşük seviyede yakıt tüketimi ile CO2 emisyonunu orta düzey hızlanmalı ve iyitepki veren bir motorla birleştiriyor. Önemli derecede iyileştirilmiş olan yeninesil Energy dCi motorları Yeni Clio’ya rekor düzeyde yakıt ekonomisi ilebirlikte sürüş keyfi sağlıyor.
 

Yeni Renault Clio: kalite vegüvenlik

Flins (Fransa) ve Bursa OyakRenault Fabrikaları’nda üretilen Yeni Renault Clio, Renault’nun kalitestandartlarını koruyor. Daha büyük veya daha pahalı modellerden hiçbir eksiğikalmaksızın kalite açısından yüksek standartlara sahip erişilebilir fiyatlı birotomobildir. Yeni Clio, Ortaklığın B platformu üzerinde yeni bir versiyonüzerine inşa edilmiştir ve sıra dışı konforu, manevra kabiliyeti ve düşükgürültü seviyeleri için optimize edilmiştir. Güvenlik bu ailenin en önemliözelliği: 2005’de Clio III B-segmentinde EuroNCAP çarpışma testiderecelendirmesine 5 yıldız alan ilk model oldu. Yeni Clio da sahip olduğusayısız güvenlik özelliği sayesinde en yüksek düzeyde güvenliği sunuyor.

HASAN AYHAN


Editör: TE Bilişim