Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Teşkilatı’nın İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Ayda bir kez gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, MKYK, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti Konya Milletvekilleri, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti Merkez İlçe Başkanları ile AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.
AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda yeni büyükşehir yasası, Konya yatırımları, önümüzdeki dönem projeleri ile tarımdan turizme; sağlıktan eğitime; ulaşımdan yerel yönetimlere kadar birçok alanda Konya’ya yapılan ve yapılacak hizmetler ile Konya’nın problemleri ele alındı.
İl Koordinasyon Toplantısı hakkında açıklama yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ayda bir kez yaptıkları İl Koordinasyon Toplantıları’nı Konya açısından çok önemsediklerini söyledi. Başkan Sorgun, şunları söyledi: “Her ay gerçekleştirdiğimiz İl Koordinasyon Toplantılarımızı, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisi Başkanımız, Merkez İlçe Başkanlarımız ile İl Yürütme Kurulu Üyelerimizle gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızı bilindiği gibi Dışişleri Bakanımız ve AK Parti Konya Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu ile yapıyorduk. Ancak yoğun programları dolayısıyla kendisi bu toplantımızda çok istedikleri halde yer alamadılar. Dediğim gibi sayın bakanımız çok yoğun çalışıyor. Her zaman Konya olarak, teşkilatlar olarak ve ülke olarak onun yanındayız. Allah ona ve ekibine kolaylık versin. Tabii bu toplantılarımızla Konya’nın devam eden ve planlanan yatırımları ile şehrimizin eksikliklerini ve problemlerini belirleyip çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bu toplantımızda da Konya belediyelerimiz ve İl Özel İdaremizin yatırım ve projelerini, çalışmalarını konuştuk. Toplantımızda ayrıca geçtiğimiz haftalarda TBMM Genel Kurul’nda kabul edilen Yeni Büyükşehirler Yasası’nı ele aldık. Tabii belediyelerimizin ve İl Özel İdaremizin yeni dönem ile ilgili çalışmaları sahada süratle devam ediyor. Yeni dönemle birlikte bu kadar büyük bir coğrafyaya ve geniş hizmet sahasına sahip Konya gibi bir şehirde başlarda birtakım aksaklıklar yaşanabilir ama ileriki zamanlarda Konyamızda herhangi bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ve bu toplantı sonucunda da bir kez daha açık ve net bir şekilde söyleyebiliriz ki Konya bu yasaya en hazır ve en iyi uygulayıcı şehir olacaktır. Söz konusu yasayla temel amaç devletimizin ve belediyelerimizin kaynaklarını çok daha etkili ve verimli kullanarak halka daha iyi hizmet götürülmesidir. İşin özü, esası budur. Hiçbir şehre ya da bölgeye ayrım gözetmeksizin, bütün ülke için genel kriterlerler ortaya konmuştur. Bu çerçevede, hizmet birimlerinde büyüme anlayışı esas alınmıştır. AK Parti, bir taraftan toplumun yüzyıllardır birikimini temsil ederken; öbür yandan da dünyanın şartlarına uyum sağlayan, yenilikler, reformlar yapan, milletin değerlerini, beklentilerini esas alan, milletin rotasını çizdiği dinamik bir partidir. Dolayısıyla milletin ya da bu ülkenin zararına olacak hiçbir uygulama ya da düzenlemenin içinde olmadık olmayız da. Sonuç olarak hükümetimizin yaptığı reformlarda, çalışmalarda veya hizmetlerde esas aldığı şey halkımızın, milletimizin ve ülkemizin menfaatidir.”
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim