Manevi olarak yardım bilincinin fazla olduğu Konya'da, bazı art niyetli vatandaşlar yardım topluyoruz adı altında esnaflar ve vatandaşların iyi niyetini suistimal etmeye başladı. Art niyetli kişiler vakıf veya Kur'an Kursu'ndan geliyoruz diyerek dükkan dükkan ev ev dolaşarak para topluyor. Bu kişiler topladıkları parayı ise cebine indiriyor. Yakın zamanda da Havzan Kur'an Kursu adına para topladığı, fakat kursla alakası olmadığı öğrenilen bir kişi kurs idarecileri tarafından tespit edildi. Havzan Kur'an Kursu Müdürü Mustafa Bahcıvan, esnafın şikayetleri üzerine farkına vardıklarını ve bir kamera takibi ile para toplayan vatandaşı tespit ettiklerini dile getirdi. Havzan Kur'an Kursu'nun sahada para toplama çalışması yapmadığı, bağışların direk kursa geldiğini dile getiren Bahcıvan, kursun adıyla giden vatandaşın ciddi paralar toplamış olabileceğini belirtti.

KAMERADAN TESPİT ETTİLER

Havzan Kursu'nun adının zedelenmemesi için çalıştıklarını dile getiren Mustafa Bahcıvan, "Birkaç esnafın sizden birileri para toplamak için geldi gibi cümlelerini duyunca rahatsız olduk. Bizim para toplama gibi bir çalışmamız yok çünkü. Aynı cümleleri sık sık duymaya başlayınca araştırmaya girdik. Ve bizim adımızla birinin para toplamaya girdiği bir işyerinin kameralarını inceledik. Kameradan para toplayan vatandaşı tespit ettik. İlçe müftülüğü ve savcılığa durumu bildirdik. Olayla ilgili araştırmalar başladı. Bizim para toplama diye bir yöntemimiz yok. Bağış yapmak isteyen kursumuza gelir ve yapar. Vatandaşlarımız bilsinler ki Havzan Kur'an Kursu'ndan kimse para toplamaya çıkmaz. Bizim adımızla gelenlere itibar etmeyin" diye konuştu.

MAKBUZA DİKKAT EDİN, KİŞİYİ SORGULAYIN

Bu tür olayların her geçen arttığını dile getiren Mustafa Bahcıvan, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Valilik onaylı makbuzu olmayanlara yardım edilmemesi gerektiğini dile getiren Bahcıvan, "Para toplamaya gelen vatandaşı sorgulayalım. Makbuzuna bakalım. Kılığına, konuşmasına bakalım. Hemen para vermeyelim. Çünkü Konyamızın hayırsever insanlarının iyilikleri suistimal ediliyor. Bu sadece bizim kursumuz adıyla değil başka kurumların adıyla da yapılabiliyor. Vatandaşlarımız bu süreçte çok dikkatli olsunlar. Özellikle Ramazan ayında bu tür suistimallerin sayısı daha artıyor. Lütfen dikkatli olalım" uyarısında bulundu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim