Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupa'sında başka örneği olmayan Viyana Anadolu İmam Hatip Lisesi, Müslüman öğrencilerin din eğitimini aldığı tek merkezlerden bir tanesi. Öğrencileri, hocaları ile büyük ilgi çeken Viyana Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avusturya'daki Türk ve diğer Müslüman halka hizmet veriyor. Okulun öğrencileri yüzde 70 Türk olmakla beraber, birçok farklı ülkeden Müslüman öğrenci de eğitim alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Daire Başkanlığı koordinesindeki okulun, kitapları da Türk müfredatıyla aynı şekilde düzenlenmiş olarak Türkiye'den ücretsiz gönderiliyor. Okulun ihtiyaçları, yönetimi, koordinesinde Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Daire Başkanlığı önemli görevi ifa ediyor. 

VİYANA'NIN ÖNEMLİ BİR EĞİTİM MERKEZİ

Okul hakkında bilgiler veren Viyana İslam Federasyonu Başkanı Muhammed Turhan, okulun Viyana'da büyük değeri olan bir merkez olduğunu söyledi. 200'e yakın öğrenciye eğitim verdiklerini dile getiren Turhan, "Viyana Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Viyana'nın önemli İslam eğitim merkezlerinden. Ciddi şekilde İslam eğitimi veriliyor. Türkiye'deki İmam Hatip liselerinden hiçbir farkı yok. Aksine daha iyi ve disiplinli eğitimler veriliyor. Fıkıh, Tefsir, Kur'an, Hadis, Arapça, temel dini bilgiler eğitimlerinin, yanı sıra diğer fen ve sosyal bilim dersleri uzman hocalarımız tarafından veriliyor. Öğrencilerimizin yüzde 70'i Türk. Tabi farklı milletlerden Müslüman çocuklarımız da burada eğitim alıyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN DERS VERMEYE GİDİYORLAR

Türkiye'deki İslam ilmiyle ilgilenen birçok önemli isim de Viyana Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne giderek eğitim veriyor. İlahiyatçılar, müftüler, mollalar, yazarlar davetli olarak Viyana Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne giderek, rutin aralıklarla eğitimler ve konferanslar veriyor. Nevşehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Bardakcı da okulun son konuklarından. Bardakcı, Eylül ayında okulu ziyaret ederek, öğrencilere konferans verdi.

İGMG'NİN BÜYÜK DESTEĞİ VAR

Okulun en büyük destekçisinin ise İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Teşkilatı olduğu öğrenildi. Almanya başta olmak üzere, Fransa, İsviçre, İtalya, Avusturya, Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda, Belçika ve İngiltere'de veren İGMG'nin 15'i Almanya'da olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri ile birlikte toplam 30 bölge teşkilatı bulunuyor. Almanya'da, Hamburg, Bremen, Berlin, Hannover, Kuzey Ruhr, Ruhr-A, Düsseldorf, Köln, Hessen, Rhein-Saar, Stuttgart, Schwaben, Freiburg, Güney ve Kuzey Bavyera bölgeleri ile Avrupa ülkelerinde ise Fransa'da Paris, Strasburg, Lyon ve Alpes olmak üzere 4 bölge ile hizmet veren IGMG, Avusturya'da Avusturya-1, Avusturya-2, Hollanda'da da Güney ve Kuzey Hollanda olmak üzere ikişer bölge ile hizmet veriyor.  IGMG'nin İsviçre, İtalya, Norveç, İsveç, Danimarka, Belçika ve İngiltere'de de bölge teşkilatları bulunuyor.

YENİ BİNA YAPILACAK

Öte yandan, büyük talebin olduğu Viyana Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yeni bir bina daha yapılıyor. Kaba inşaatı tamamlanan binanın, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağı, yeni bina ile birlikte okulun öğrenci kapasitesinin ciddi oranda artacağı öğrenildi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim