Helvacızade Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Zade Vital, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği'ne ev sahipliği yaptı. Zade Tesisleri'nde dernek üyelerini ağırlayıp, fabrikayı gezdiren Vital ekibi, çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu

Konya'nın yükselen değerlerinden biri olmayı başarmış, uzun yıllar uğraş verdiği sektörlerde çalışmalarıyla takdirleri üzerinde toplayıp, bir marka haline gelmiş Helvacızade, geçtiğimiz gün görkemli bir ev sahipliğine imza attı. Helvacızade Grubu bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin ilk doğal besin destekli markası Zade Vital, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen eczacıları tesislerinde ağırlayıp, çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Zade Tesisleri'nde düzenlenen programda başta Helvacızade Grubu Onursal Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil olmak üzere tüm aile mensupları ve Zade Vital ekibi hazır bulundu. Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği'ne mensup yaklaşık 120 kişiye burada bir selamlama konuşması yapan Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Anadolu Selçuklu başkenti Konya'ya hepiniz hoş geldiniz" dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Büyükhelvacıgil, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizleri burada ağırlamak bizim için bir şereftir.  127 yıllık köklü bir geçmişe sahibiz. Kurumsallaşmış bir aile şirketiyiz. 1888 yılında helva üretimi ile başlayan yolculuğumuz bugün gıda, sağlık ve distribütörlük olmak üzere 3 ana iş kolunda devam ediyor. Konya'da yer alan Zade Tesisleri'nin sahip olduğu 16 farklı kalite ve sistem belgesiyle alanında ilk ve tek olduğunu gösteren firmamız, kaliteye öncelik vererek ileri teknoloji ile üretim yapmaktadır."

"TÜKETMEDİĞİMİZİ ÜRETMEDİK"

Helvacızade olarak 1997 yılından itibaren Türkiye'nin en büyük 500 kuruluşu listesinde yer aldıklarının altını çizen Tahir Büyükhelvacıgil, "Helvacızade olarak ürettiğimiz her üründe temel önceliğimiz tartışılmaz kalite oldu. Her zaman temel kriterimiz ne yaparsak yapalım her zaman mükemmeli yapmak, asla çocuklarımıza yedirmeyeceğimiz bir ürünü asla ve kat'a üretmemek. Bu amaçla dünya standartlarında inşa ettiğimiz Zade Tesisleri'nde hijyen ve kalite en dikkat ettiğimiz konular arasında yer alıyor. Tesislerimizde 40'ın üzerinde tohumdan yağ elde etmekteyiz. Ürünlerimizi dünya genelinde 5 kıtada 60'ı aşkın ülkeye gönderiyoruz. Hatta ilk defa Türkiye'den Kosta Rika'ya yağ ihracat eden firmayız" ifadelerini kullandı. Daha sonra sözü Helvacızade Grubu CEO'su Mevlüt Büyükhelvacıgil aldı. CEO Büyükhelvacıgil de Türkiye'nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital'in doğduğu topraklarda, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği mensuplarıyla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu aktararak, 127 yıldır faaliyet halinde olduklarını kaydetti.

"TAŞLARI YERİNDEN OYNATTIK"

İleri teknolojileriyle dünyanın en önemli bitkisel yağ üreticileri arasında yer aldıklarını belirten CEO Büyükhelvacıgil, yemeklik bitkisel sıvı yağ sektöründe de Türkiye sıralamasında ve tonajında 3. sırada bulunduklarını söyledi. Büyükhelvacıgil, şöyle konuştu: "Endüstriyel yağ-gıda üretiminde ise Türkiye sıralamasında 23. sıradayız. Gıda ilaç distribütörlük olarak 3 temel iş kolunda faaliyet gösteriyoruz. Helvacızade'nin her zaman misyonu sağlıklı nesillere katkıda bulunmak olmuştur. 1888 yılında başlayan yolculuğumuz bugün ilaç alanında genişlemiş durumda. 1994 yılından itibaren Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Ege Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi gibi değerli kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok yayınlara ve ilklere dönüştü. 8 yıl önce başlattığımız AR-GE çalışmalarında tek hedefimiz vardı; besin destekleri alanında sizlere doğru ve güvenilir ürünler sunabilmek. Ege Üniversitesi ve İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR) ile başlayan inovasyon yolculuğumuz Zade Vital'i sizlerle buluşturdu. Zade Vital'le büyük yollar kat ettik. Pek çok taşı yerinden oynattık. 3,5 yıldır pazardayız. Şu anda Türkiye'nin genelinde 7 bin üzerinde eczaneye ulaştık. 80'nin üzeri de Pharmetic grubu. Saha ekibimizle Türkiye'de 69 ilde düzenli doktor ve eczane ziyareti yapıyoruz. Tüm bu çalışmaları yürütürken tek bir amacımız var; Türkiye'nin ilaç ithal eden değil, ilaç ihraç eden bir ülke haline gelmesini görmek. Bu amaca ulaşmak için güçlü ve yetkin bir ekiple biraradayız."

"HAYALİNİZ GERÇEK OLMASA

DA BİR UMUDUNUZ OLSUN"

Selamlama konuşmalarında Zade Vital Genel Müdürü, Genetik Uzmanı, Beril Koparal Ayanoğlu da söz aldı. "Ben sizlere duygusal bir konuşma yapacağım" diyen Genel Müdür, Genetik Uzmanı Ayanoğlu, "Bir hayalperestim. Hayallerimin peşinden gittim hep. Gerçek olmuşçasına coşkulu, hiç olmayacakmış gibi sorumlu. Hep yenisi için meraklı, başardıkları için ise kararlı. Ben iflah olmaz bir hayalperestim, evet. Hayallerde sınır tanımayan, olmayanı oldurmaya çalışan, kimi zaman bıktıran, imkansızı tanımayan, engelleri anlamayan, hep yeniliği arayan. Sizler de hayal edin ki olsun. Elinizdeki ile yetinirseniz tembel olursunuz. Çalışmak başarmaktır. Hayaliniz gerçek olmasa da hep bir umudunuz olsun. Son 3 yıldır size anlattığımız hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz merkezime ne de iyi ettiniz de geldiniz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı, Eczacı Armağan Ener, dernekleri adına Helvacızade ailesine hediye takdiminde bulundu. Ardından misafirperverlikleri için tüm aileye ve ekibe bir teşekkür konuşması yapan Dernek Başkanı Ener, "Böyle bir firmanın ülkemizden bulunuyor olmasından büyük gurur duymaktayız. Sizleri kutlamaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Dostluğumuz, ticaretimiz baki olsun" dedi.  Konuşmalardan sonra dernek mensupları gruplar halinde fabrikayı gezdi, üretilen ilaçlar hakkında Vital ekibinden bilgiler aldı. Günün akşamında da yine Zade Vital'in organizasyonuyla bir düğün salonunda misafirlere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi. Ardından Konya'nın gururu olarak lanse edilen Grup Kaşıks'ın sahne alıp, sergilediği oyunlarla misafirlere eğlence dolu bir gece yaşatmasının ardından program son buldu. 

MUSTAFA GÜZEY

Editör: TE Bilişim