Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimi hafta sonu tüm Türkiye’yi üzen acı haberler arka arkaya geldi. Özellikle cumartesi günü şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilirken, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, cumartesi günü 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı bildirildi. Helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA HAVA HAREKETLİLİĞİ YAŞANDI

Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan ATAK helikopterin kırıma uğramasının ardından, sınırın sıfır noktasında hava hareketliliği gözlendi. Savaş uçağı ve çok sayıda askeri helikopterin bölgede uçuş yaparak, belirlenen hedefleri bombaladı. 

ACI HABERLER ÜST ÜSTE GELDİ

Atak helikopterinin düşmesiyle 2 askerin şehit düşmesinin ardından bölgede çatışmalar da ağırlaştı. Farklı çatışmaların yaşandığı bölgelerden acı haberler de peş peşe geldi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında 9 asker daha şehit oldu. Yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz” ifadelerini kullanıldı. Ayrıca daha önce yine Afrin’de operasyonda yaralanan bir askerin de şehit haberi geldi. Böylece hafta sonu Afrin’de toplamda 12 Mehmetçik şehit düştü. 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE: 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Halis Koca (Adana) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Burak Akalın (Samsun) 

Şehit Piyade Asb. Üçvş. Hasan Kuş (Mersin) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Koray Karaca (İstanbul) 

Şehit Kr. Plt. Ütğm. Erdem Mut (Kırıkkale) 

Şehit Kr. Plt. Yzb. İlker Karaman (İzmir) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Hüseyin Şahin (Samsun) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Hamza Karacaoğlu (Giresun) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Enes Sarıaslan (Gaziantep) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Oğuzcan Ekiz (Hatay) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Serdar Ege (Eskişehir) 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Ali Akdoğan (İzmir) 

AFRİN ŞEHİDİ PAMUKÇU'NUN DUYGULANDIRAN VASİYETİ

Şehit Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun vasiyeti duygulandırdı. Şehidin ağabeyi Selahattin Pamukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözleşmeli er başvurusu kabul edildiğinde kardeşinin evin içinde sevinçten halay çektiğini söyledi. Kardeşinin baştan beri şehit olma arzusuyla yanıp tutuştuğunu anlatan Pamukçu, Sergen'in şehit olmadan 4 gün önce kendisine mesaj gönderdiğini ve mesajda "Ağabey, olur da şehadet nasip olursa diye bildiriyorum. Devletimiz sigorta karşılığında ailemize yüklü miktarda tazminat veriyor. Bu parayla annemi babamı hacca gönder, babamın borcunu kapat, sen de evlen helali hoş olsun." ifadelerini kullandığını belirtti. Şehit ağabeyi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşim şehadet şerbetini içti, şerefliyiz, gururluyuz. Bir kez daha gurur duydum kardeşimle. İçimiz yanıyor ama vatan sağ olsun. Kafirlere, münafıklara karşı başımız dik durmaya devam edeceğiz. Allah için cihat eden kardeşlerimizden razı olsun." Şehit kardeşinin ince düşünen ve insanlara ikram etmeyi seven bir insan olduğunu anlatan Selahattin Pamukçu, annesiyle bir konuşmasında, kimse tedirginlik yaşamasın diye yerlerinin çok iyi olduğunu belirterek "Biz çok iyiyiz. Allah devletimizden razı olsun" dediğini belirtti. Bu vatan için bedel ödediklerini ve ödemeye devam edeceklerini ifade eden ağabey Pamukçu, şunları söyledi: "Biz bu vatan için bedel ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Elhamdülillah Allah'ım kardeşim için şehitlik makamını uygun gördü. Biz de gereken her şeyi yapmaya hazırız. Yapmaya da namus ve şeref sözü veriyoruz. Allah ordumuzdan, milletimizden razı olsun."

ŞEHİTLER DUALARLA UĞURLANDI

Cumartesi günü şehit olan 12 Mehmetçiğin acı haberi hem ailelerini hem de tüm Türkiye’yi üzdü. 12 Mehmetçiğin cenazeleri dün törenle memleketlerine uğurlandı. 

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Halis Koca memleketi Adana’da,  Şehit Piyade Uzm. Çvş. Burak Akalın memleketi Samsun’da,  Şehit Piyade Asb. Üçvş. Hasan Kuş memleketi Mersin’de,  

Şehit Piyade Uzm. Çvş. Koray Karaca memleketi İstanbul’da,  Şehit Kr. Plt. Ütğm. Erdem Mut memleketi Kırıkkale’de,  Şehit Kr. Plt. Yzb. İlker Karaman memleketi İzmir’de, Şehit Piyade Uzm. Çvş. Hüseyin Şahin memleketi Samsun’da, Giresunlu Şehit Piyade Uzm. Çvş. Hamza Karacaoğlu baba ocağının bulunduğu Erzincan’da,  Gaziantepli Şehit Piyade Uzm. Çvş. Enes Sarıaslan baba ocağının bulunduğu Adıyaman’da,  Şehit Piyade Uzm. Çvş. Oğuzcan Ekiz memleketi Hatay’da,  Şehit Piyade Uzm. Çvş. Serdar Ege memleketi Eskişehir’de ve Şehit Piyade Uzm. Çvş. Ali Akdoğan memleketi İzmir’de dualarla toprağa verildi. Şehitlerin cenazelerinde aileleri güçlükle ayakta dururken, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazları ile şehitler son yolculuklarına dualarla uğurlandılar. 

DÜĞÜNE GİDİYORUZ DEMİŞTİ, DÜĞÜNÜ OLDU

Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı ilk günlerde Mehmetçiğin sözleri Türk milletini hem gururlandırdı hem de duygulandırmıştı. Bölgeden tüm Türkiye’ye Mehmetçik tarafından önemli mesajlar geliyordu. Özellikle bir Mehmetçiğin sözleri tüm Türkiye’nin hafızalarına kazınmıştı. Bölgedeki bir gazetecinin duygularını sorması üzerine bir Mehmetçiğin “Düğüne gidiyoruz” sözleri hala hafızalardayken, bu sözleri söyleyen Gaziantepli Şehit Piyade Uzm. Çvş. Enes Sarıaslan’ın da şehit olduğu haberi tüm Türkiye’yi üzdü. 

İHA

Editör: TE Bilişim