Durumu değerlendiren MHP İl Başkanı Av. Murat Çiçek ve SP GİK Üyesi Lütfi Yalman, sınır güvenliği sağlanırken kararlı politika izlenmesi gerektiğine dikkat çekti 

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'nin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgedeki kaosa müdahale etmek için harekete geçtiği Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ilerleyiş sürüyor. Geçtiğimiz gün TSK birliklerimizin El Bab'a ulaştığı sırada yaşanan sıcak çatışmada ve DEAŞ'ın gerçekleştirdiği intihar saldırısında çok sayıda Türk askeri şehit edildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Murat Çiçek ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu(GİK) Üyesi Lütfi Yalman, birlik çağrılarını yineledi. MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Hükümet'in her zaman yanında olduk bu operasyonda da destekçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile bölgede hakim bir konuma geldiğini belirten Çiçek şöyle konuştu, "Öncelikle dün operasyonda şehit düşen 14 askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm halkımıza  sabır diliyorum, Konyamız da 2 şehit verdi başımız sağ olsun gerçekten çok üzgün bulunmaktayız. Devletimizin bu saldırıların artmaması için kararlı bir politika izlemesi gerekiyor,  biz Türkiye olarak bu operasyonlarda etkin bir rol oynuyoruz dikkatli olmamız gerekir. Suriye'de bulunan birçok Türkmen kardeşimiz var onlar bizim için önemlidir, yaşanılan olaylardan Türkmenlerde çok etkilenmiş bulunmaktadır. Dış politika'da olan değişkenlikler zor duruma soktu ve bölünmeye götürdü" ifadelerini kullandı.

MHP OLARAK, FIRAT 

KALKANI'NI DESTEKLİYORUZ

Suriye ve Halep'te meydana gelen karışıklıkların içler acısı bir durum doğurduğunu ve son noktaya gelindiğini belirten Çiçek, "Ülkemize birçok Suriyeli insan geldi ama bu bizim için ne kadar iyi oldu bilemiyorum, hükümete Suriyelilerin ülkemize yerleştiği sıralarda alınmamalarını söyledik ama bizi dinlemediler, bir Müslüman ülkesi olarak Müslümanlara yardım etmek tabii ki de boynumuzun borcu ama inşallah ilerde herhangi bir sorunla karşılaşmayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak El Bab'da süren Fırat Kalkanı'nı destekliyoruz, umarım kararlı bir politika izlenir ve daha fazla can kaybı vermeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

TÜRKİYE SAVAŞA ÇEKİLİYOR

Suriye meselesi konuşulurken sebeplerin konuşulmasından kaçınıldığını dile getiren Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman, Türkiye'nin savaşın içine çekildiğini, sınır güvenliği sağlanırken atılan adımların da sağlam olması gerektiğini vurguladı. Suriye'de meydana gelen gelişmeler ve  Türkiye'deki terör varlığının kaynağına bakılması gerektiğini vurgulayan Yalman, "Bu olayların arkasında üst akıl denen uluslararası failler ki bunun arkasındaki güç ırkçı emperyalizm ve  Siyonizmdir. Tek gayeleri İslam dünyasını bölmek parçalamak olan bu güçlerin amaçlarına dair çizdikleri haritaları kendi binalarına astıklarını gördük. Amerikan Büyükelçiliklerinde gördük. Riyad'da gördük. Bunu tüm dünya gördü.  Bunun adına BOP demişler. Bunun esas adı Büyük İsrail Projesi'dir. Suriye'deki meydana gelmiş grupların para ve silah bulmasına imkan yok. Bunları organize edenler BOP'u gerçekleştiriyorlar. 22 İslam ülkesinin sınırlarını değiştiriyorlar" diyerek BOP unsurlarının başarılı olduğundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Yaşanan gelişmelerin sebebinde dış politika yakın tarihinde atılan yanlış adımlar olduğunu belirten Yalman, "Sebeplere gelince, 'Ne oldu da Avrupa ve ABD işgaline sebep olduk?'  bunu sorgulamak zorundayız.  Hava sahalarımızı kullandılar. Irak'ta DEAŞ türetildi. Ne oldu da biz ana baba kardeşiz dediğimiz ortak bakanlar kurulu yaptığımız Suriye'nin yöneticisine bir anda 'zalim esed' demeye başladık?  Bu iki olayın sebebini iyi değerlendirmemiz lazım. Burada yaşanan olayların arkasında iki temel sebep var. Uluslararası  güçler, ve biz meydana getiriyoruz ne yazık ki. Bunlara sebep olmamızı '15 dakikada girer 15 yılda çıkamazsınız' demiştik. 'Hedef Beşar Esad değil Suriye'nin bütünlüğü burada hedef Suriye'deki Hamas'ın sarsılması idi' dediklerimiz oldu. Şimdi birileri hata ettiklerini anladı. Ülkemizdeki PKK DHKP FETÖ olaylarında da 2 kaynak var. Dış güçler ve Siyonizm Bu örgütlerin liderleri Amerika ve Avrupa'da gezip dolaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

DUVARIN ARDINI GÖRMEYEN 

ADAMDAN DEVLET ADAMI OLMAZ

Türkiye'nin güçlenmesinin önüne sürekle bir engel koyulduğuna ve kaos çıkartıldığına dikkat çeken Yalman, "Ülkemizin geldiği bir noktada bir vatandaş ve bir Müslüman olarak 13 yıl boyunca FETÖ'ye devleti teslim edenler bugün sitem ediyorlar. Biz bunun uyarısını yıllar önce yaptığımızda azar işittik. Bu terör örgütünü hükümet oluşturdu. Çözüm sürecine bakınca akılsız artistleri akil adam diye Güneydoğu'ya yolladılar. Bunlar rol yapar, Güneydoğu'da PKK'ya mevzileri teslim ettiler. 380 operasyona mani olundu. Korucuları PKK'ya teslim ettirdiler. Hepsi şehit edildi. PKK'yı da aynı kişiler güçlendirdi. Sebepleri bilecek teşhis ve tedaviyi ona göre yapacaksın. Geldiğimiz noktadaki esbabı iyi bilmek lazım. Türkiye ABD ve Avrupa'nın peşine düşerek, ne denirse yapıldı. Barzani devlet kurdu. Bunlar öz eleştiri bu parti davası değil millet memleket vatan davası ülkemizin şu hale geldiğini görmek. Duvarın ardını görmeyen adamdan devlet adamı olmaz. Türkiye'yi savaşın içine çekiyorlar. Biz sınır güvenliğimizi sağlarken ileriye dikkatli adım atmak zorundayız" diye konuştu.

HÜSEYİN MENEKŞE-MUHAMMED DENİZ

Editör: TE Bilişim