Ocak ayında yapılan MHP il kongresine katıldıktan sonra Beyşehir ilçesine dönenlerin içerisinde olduğu minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Turak için anma programı düzenlendi.   Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen anma programına, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili Adayı Süleyman Şenol, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, MHP Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Taşkın, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Elkin, Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Tuğrul Coşkun, Turak'ın babası, Türk Eğitim Sen Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Bülbül, partililer, ocak mensupları ve öğrenci arkadaşları katıldı.

Programda kürsüye gelen MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, elim bir trafik kazasında şehit olan Serhat Turak'ı nasıl tanıdığını anlattı. Kendisinin de Beyşehirli olduğunu ifade eden Çiçek, "Serhat Turak başkanı ben ocakta tanıdım. İlçe teşkilatımız ile birlikte istişare edip ülkü ocaklarına bir atama yapmamız gerekiyordu. İsimler aramaya başladık, ama maalesef doğup büyüdüğümüz memleketimizde maalesef Beyşehirli bir hemşehrimizi bulamadık. Ocakta faaliyet ve eğitimler aynen devam ediyordu. Bu 'faaliyetleri nasıl yürütüyorsunuz' diye sorduğumda ocaktaki gençler üniversiteden ağabeylerinin yardımcı olduğunu belirterek, Serhat Turak başkanı gösterdiler. İşte o gün Serhat başkanı tanıdım ve tanıdığıma da çok memnun oldum. Allah gani gani rahmet eylesin, ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

 Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Elkin de konuşmasında, Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı'na düzenlediği anma programından dolayı teşekkür etti. Elkin, trafik kazasında kaybettikleri Turak'ın, Çukurova'nın bağrından kopup yolu Konya ovasına düşen bir ülkü çiçeği olduğunu ifade ederek, "Yiğitliğin, delikanlılığın kitabı yazılsa ilk sayfada adı yer alacak bir devdi o diyerek devraldığı şerefli bayrağı son nefesine kadar taşıdığını söyledi.

 Konuşmaların ardından Turak için Yasin-i Şerif okundu. Şiirler ve sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle de anılan Serhat Turak'ı yakın arkadaşları da hazırladıkları video sunumunda salondaki katılımcılara anlatma imkanı buldu.  Programın sonunda Serhat Turak anısına düzenlenen şiir yarışması ve turnuvada dereceye giren isimlere ödülleri MHP Genel Sekreteri ve Konya Milletvekili Kalaycı ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

İHA

Editör: TE Bilişim