TOBB, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun hayata geçirdiği Geleceği Yazan Kadınlar Projesi kapsamında; girişimcilik ve test uzmanlığı süreçlerine katılıp, projedeki katılımcılar arasından seçilerek, Turkcell ürün ve servislerini test eden 100 yazılımcı kadın İstanbul’da buluştu. İki günlük eğitim kampı için biraraya gelen test uzmanları, hem yeni ürünler için güncel eğitimler aldı, hem de Turkcell ürün ve servislerindeki yeni vizyonunu ile gelecek planlarını değerlendirdi. Türkiye’den Konya’nın da dahil olduğu 21farklı şehrinden gelerek etkinliğe katılan test uzmanı kadınlar, eğitim sonrası verilen sertifika ve ödüllerini Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz’un elinden aldı.

Turkcell’in TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle; kadınları yazılım konusunda eğitmek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlarda istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak için hayata geçirdiği“Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” değer katmayı sürdürüyor. Proje içinden seçilen ve Turkcell tarafından ürün ve servisleri test etmek için istihdam edilen 100 kadın yazılımcı İstanbul’da iki günlük bir kampta buluştu. 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte, seçim ve eğitim süreçlerini başarıyla tamamlamış, ‘test uzmanı’ olma yetkinliğine ulaşmış100kadın, eğitimciler ve Turkcell yetkilileriyle bir araya geldi. Etkinlikte verilen eğitimlerin yanı sıra,Turkcell’inürün ve servislerindeki yeni vizyonu ve gelecek planları ikigünboyunca yazılımcı kadınlarla ele alındı. 

YAZILIMCI KADINLARIN SERTİFİKALARI AYŞEM ERTOPUZ’DAN

Etkinliğin ikinci gününde, Geleceği Yazan Kadınlar projesinin yaklaşıkbir yıl süren eğitim ve test sürecini başarıyla tamamlayan yazılımcı kadınlara sertifika ve ödülleri TurkcellDijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz tarafından verildi. Törene video mesaj ile katılan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da yazılım uzmanı testçi kadınlara seslendi. Terzioğlu, “Biz Geleceği Yazan Kadınlar projemizin sürdürülebilir olması hedefiyle yola çıktık. Amacımız teknolojiyle ilgilenen kadınların yazılım çağına dair en üst donanımları kazanmalarıydı. Başlangıcından bu yana daha bir yıl kadar geçmiş olmasına rağmen, kadınlarımızEndüstri 4.0 dönemine yaraşır bir eğitimi tamamladı, bilgileri somut projelerde kullanabilir hale geldi ve başarılı olan 100 kadınımız Turkcell için iş üretme aşamasındalar. Sertifikaları bu çalışkan kadınlarımıza teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

DİJİTAL ZEKA DQ DA KADINLARA EMANET OLACAK

Bugüne kadar Turkcell’inBiP, fizy, TV+, Hesabım, Upcall, Yaani, Dergilik, Lifebox ve Goller Cepte gibi dünyayla yarışan ürün ve servislerini test eden Turkcell’in Geleceği Yazan Kadınları’na şimdide de UNESCO, OECD ve WEF gibi dünyanın önde gelen otoritelerince global standart ilan edilen ve Turkcell tarafından Türkiye’ye kazandırılan Dijital Zeka DQ emanet olacak. 8-12 yaş arasındaki çocuklarımızı dijital dünyaya hazırlamak için geliştirilen Dijital Zeka, Geleceği Yazan Kadınlar tarafından test edildikten sonra hayata geçirilecek.

ADIM ADIM “GELECEĞİ YAZAN KADINLAR”

Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi toplayan projeye 60 şehirden 1359 kadın girişimci başvurdu. 1836 saat sınıf içi ve 46 bin 200saat online eğitimlerin ardından 2 bin başarı belgesi dağıtıldı. Proje boyunca 2,3 milyon satır kod yazıldı ve 170 bin kilometre yol katedildi. 203 proje fikri ile il seçmeleri gerçekleştirilirken 70 iş danışmanı ile 3 gün birebir görüşme, 55 eğitmen ile 4 gün teknik danışmanlık destekleri verildi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim