Traktör ve dizel motor üretiminde 39 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen üreticileri arasında yer alan Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş.'nin Sırbistan'daki bayiisi Agrocesla, 9-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Balkanların en büyük tarım fuarı olan Novi Sad'da yenilenen modelleri sergiledi. 

Sırbistan'ın kuzeyinde, Voyvodina'nın merkezi olan Novi Sad şehrinde, bu yıl 82.'si düzenlenen tarım fuarına ilk kez katılan TÜMOSAN'ın Sırbistan'daki bayiisi Agrocesla ; 2 adet 9115 Maksima, 2 adet 8105, 1 adet 8185, 5285 Bahçe, 8095, 7175, 6165 modellerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Galip Öztürk fuar ile ilgili olarak, "TÜMOSAN olarak kendi tasarımlarımız olan ileri teknolojiye sahip ürünlerimizle ihracatımızı artırmayı, traktör üretimimizdeki başarımızla ise Türkiye'nin adını uluslararası platformlarda duyurmayı hedefliyoruz. Bu tür uluslararası fuarlar sektörün gelişmesini, kalkınmasını ve aynı zamanda yurtdışı ilişkilerinin güçlenmesini sağlıyor. Sırbistan Balkanların önemli bir tarım ülkesi, ülke yüzölçümünün yüzde 48'i tarıma elverişli ve 4,2 milyon hektar tarım alanı mevcut. Tarımın GSMH'den aldığı pay ise yüzde 16 gibi hayli yüksek değerlerde, bu nedenle TÜMOSAN olarak bu pazarı önemsiyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim