Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı" çalıştayına İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı), Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme Bakanlığı (Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü), Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, TÜVTÜRK, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi'nin yetkilileri katılacak.

TOBB Konferans Salonu'nda 12-13 Eylül 2017 tarihinde yapılacak çalıștayın açılış töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" açıklanacak.

Tedbirler 3 grupta değerlendirilecek

Çalıștayda, üç çalışma grubu oluşturulurken, Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Çalışma Grubu özellikle; öğrencilerin trafik güvenliğini artırmak amacıyla taşıtlara GPS takılması ve araçların izlenmesi, SMS mesajlarıyla ailelere durum bildirimi yapılması, okul yönetimlerinin sorumlulukları ve mevzuat eksikleri, araçlarda görevlendirilen rehber personelin eğitimleri gibi konular üzerinde durulacak.

Çalışma grubu, özellikle okul ve taşımalı eğitim servis araçlarının karışmış olduğu kazaları en aza indirmek amacıyla gerek okullarda öğrenim gören öğrencilerin gerekse çalışan personelin ulaşımlarının sağlıklı olarak ve mevzuata uygun bir şekilde sağlanabilmesi için ilgili birimlerin ve bu alanda faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin katılımı ile oluşturuldu.

Şehir içi Yolcu Taşımacılığı Çalışma Grubu ile, şehir içi yolcu taşımacılığında faaliyet gösteren yetki belgeli araçların karışmış olduğu kazaları en aza indirmek amacıyla alınması gereken önlemler, yetkisiz taşımacılıkla mücadele, mesleki yeterlilik konuları, şehir içi yolcu taşımacılığında takograf zorunluluğu, mevzuat ihtiyacı gibi konular ele alınacak.

Şehirlerarası Yük ve Turizm Yolcu Taşımacılığı Çalışma Grubu ile de, şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan yetki belgeli araçların karışmış olduğu kazaları en aza indirgemek amaçlanacak. Bu kapsamda; başta seyahat firmaları olmak üzere yük taşımacılığı alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile turizm yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren TÜRSAB ve yetkili acente temsilcilerinin katılımıyla yetkisiz taşımacılıkla mücadele, mesleki yeterlilik, eğitim, denetim ve sektör sorunları görüşülecek.

Çalıștayda çalışma gruplarının açıklayacağı sonuç bildirgeleri doğrultusunda ulaşım sektöründe farklı alanlarda atılacak adımlar mevzuat değişiklikleri ve mevzuat sorunlarının çözümüne yönelik strateji belirlenecek.

Editör: TE Bilişim