Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yaklaşık 8 aydır devam eden ''Tutuklu Çocuklar ve Ergenler Eğitimi'' projesi kapsamında tutuklu çocuk ve ergenlere voleybol, cimnastik, din kültürü ve ahlak bilgisi, psikoterapi, el sanatları, Türkçe dersleri verilirken, cezaevi personeline yönelik ise 'ilk yardım' kursu düzenlendi. 
SÜ Rektörlüğü'nün tutuklu çocuk ve ergen mahkumların rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmak amacıyla Kasım 2010'da başlattığı eğitim programı kapsamında 9'ar hafta süren 2 periyodun ardından 3'üncü periyoda da start verildiği bildirildi.  19 akademisyen ve 11 öğrencinin gönüllü olarak görev aldığı projenin 3'üncü periyodu kapsamında hafta içi 5 gün toplam 16 saat eğitim ile sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştiriliyor. Voleybol, cimnastik, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, psikoterapi, el sanatları, Türkçe derslerinin verildiği 3'üncü periyot kapsamında, cezaevi personeline yönelik olarak da ilkyardım kursu da düzenlendi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Atıf Harmankaya tarafından 20 personele yönelik haftada 2 saat verilen derste cezaevi personeline yönelik temel ilk yardım bilgisi, yaralanmalar, yanıklar ve tedavi şekilleri, acil yaşam desteği, kalp masajı, suni solunum, şok ve travma tedavisi eğitimi veriliyor. 
SÜ REKTÖRÜ OKUDAN
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlangıçta sadece tutuklu çocukların eğitimine yönelik düşünülen projenin ilerleyen aylarda cezaevi yönetiminden gelen talepler doğrultusunda kapsamının belirli ölçüde genişletildiğini açıkladı. Okudan, ''Eğitim projemiz kapsamında bu periyotta ilk kez cezaevi personeline yönelik ilk yardım eğitimi vermeye başladık. 9 hafta sürecek eğitim sonunda personelin bu konudaki mevcut bilgilerini tazelemek ve bilgi dağarcıklarına yeni bilgiler eklemeyi planlıyoruz'' diye konuştu. Yaklaşık 9 aydır süren projenin cezaevinde bulunan tutuklu çocuklara büyük fayda sağlayacağına inandığını da dile getiren Okudan, şöyle kaydetti: 
''Eğitim hiç şüphe yok ki; uzun ve meşakkatli bir süreç olduğu için bu faydanın ilerleyen aylarda hatta yıllarda daha fazla kendini hissettireceğini düşünüyorum. Bu önemli projede hiçbir karşılık beklemeden sadece gönüllülük esasıyla bizlere destek veren değerli akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca proje süresince bizlere her türlü desteği veren başta Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan olmak üzere tüm cezaevi yönetimi ve personeline teşekkürü borç biliriz.'' 
Editör: TE Bilişim