Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri olan, nüfus ve toplumsal olay denkleminde değerlendirildiğinde toplum huzurunu bozan vakaların nispeten daha az olduğu Konya'da son dönemde üst üste meydana gelen intihar vakaları ve gençler arasındaki kavga sonucu meydana gelen ölüm olayları dikkat çekiyor.

İntihar vakalarına bakıldığında çoğunluğunun çocuk ve genç yaşta olması ise sorunun ne kadar büyük boyutlarda olduğunu gözler önüne seriyor. Okul çağında olan gençlerin birbirileriyle yaptıkları tartışmalar sonucunda bıçaklarla kavgaya tutuşabiliyor olması, kız arkadaş ve erkek arkadaş yüzünden kavgaların çıkması, bazı gençlerin arkadaşı ile tartıştığı için intihara kalkışması gibi olaylarda yaşanan artış, aile kavramının yeniden gözden geçirilmesi ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

KALBİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Kısa bir süre önce Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Beyhekim Caddesi üzerinde bir parkta Selçuklu Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi A.B.Ş. ile daha önce okulu bırakan Mevlüt Gönülalan arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi sonucu Mevlüt Gönülalan sırtına ve kalbine aldığı bıçak darbeleri ile hayatını kaybetmişti. Bıçaklayanın 17, bıçaklananın ise 16 yaşında olması, kavganın kız meselesi yüzünden çıkmış olması, 16-17 yaşlarındaki çocukların henüz küçük yaşlarda birbirilerini bıçaklayabiliyor olması dikkat çekilmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

GENÇ KADIN İNTİHAR ETTİ

Ders alınması gereken başka bir olay ise Beyşehir'de meydana geldi. 24 yaşındaki bir genç samanlıkta kendisini iple asmış ve bu halde bulunmuştu. Beyşehir ilçesi Kurucuova Mahallesi'nde ikamet eden G.M. evlerindeki samanlıkta asılı bulunan kadının neden intihar ettiğine ilişkin ise bir bilgi yok.

BABASININ BEYLİK SİLAHIYLA KENDİNİ VURDU

Bir başka intihar vakası ise Meram Alavardı Mahallesi'nde meydana geldi. 3 gün önce meydana gelen olayda, 16 yaşındaki bir genç, okulda arkadaşları ile tartıştı. Okul yöneticilerinin müdahale etmesinin ardından olay gençlerin ailelerine intikal ettirildi. Evde ailesiyle de tartıştığı öğrenilen genç, evde babasının beylik silahı ile kalbine bir el ateş ederek intihar etti.

SELÇUK TIP'TAN KENDİSİNİ ATTI

Başka bir intihar vakası ise bundan yaklaşık 1 ay önce Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi'nde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre 40 yaşlarında bir vatandaş, hastanenin 8. katından kendisini aşağıya bıraktı. Sert zemine düşen vatandaşa hemen tıbbi müdahale uygulansa da vatandaş hayatını kaybetti.

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim