Site Tertip Heyeti adına konuşan Mustafa Balkan, birinci ve ikinci etaptaki atanmış site yönetimlerinin, yakıt aidatı ile ortak gider aidatlarıyla ilgili olarak bugüne kadar site sakinlerine şeffaf bilgiler vermediğini söyledi. Burada oturanların dar gelirli olduğunu ve yaklaşık 10 bin vatandaşın bu sitelerde yaşadığını vurgulayan Mustafa Balkan, yönetimin sorunlarına çözüm üretmediğini, aksine geçici günlük göz boyayıcı çözümler ürettiğini belirtti. Yukarıdan atanmış bir site yönetiminin yerine seçilmiş bir yönetim için bugün burada imza kampanyası başlattıklarını belirten Balkan, topladıkları imzaları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na göndereceklerini söyledi. Ulaşım konusunda sorunlarının olduğuna, şehir merkezine 45 dakikada ancak ulaşabildiklerini ifade eden Mustafa Balkan, seferlerin artırılmalısını beklediklerini söyledi.
Asayiş konusuna da değinen Balkan, “Asayiş sorunlarımıza yerinden müdahale yapılmıyor. Bir karakolun ya da mobil polis merkezinin kurulmasını istiyoruz. Burada kalan vatandaşların yararlanabileceği büyüklükte bir sağlık merkezi yok. Sağlık ocağı var ama ambulans yok. Eğitim konusunda da eksiklikler bulunuyor. İlk ve ortaokulun yanında Meram TOKİ'ye lise düzeyinde bir üçüncü okula da ihtiyaç var”dedi. Balkan ayrıca, şikayet ve isteklerini iletebilecekleri bir muhtarlık sistemine ihtiyacın olduğunu da sözlerine ekledi.
Basın toplantısında açılan bazı pankartlarda, “TOKİZEDELER, 'Yakıt yerine bizi yaktılar', 'Karakol istiyoruz', '2011'de doğalgaz gelecek dediler, 2012 bitti gelmedi', 'Yönetim istifa'” ifadeleri kullanıldı.
Meram TOKİ 1. Etap Siteleri önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda site sakini katıldı. Site sakinlerinden toplanan imzalar, var olan yönetimin fesh edilmesi için Başbakanlık Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı'na gönderilecek.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim