Teravih namazı camilerde kılınacak mı, İlk teravih ne zaman 2020? Küresel salgın dolayısıyla müslüman ülkelerde camilerde namaz kılınmasına yönelik tedbirler artırılıken yaklaşan Ramazan ayı öncesi teravih namazları kılınabilecek mi? Oruç ayı Ramazan bu yıl salgının gölgesinde geçecek. Peki ilk teravih ne zaman kılınacak, teravih namazı camilerde kılınailecek mi? İşte yanıtı...

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

Diyanet İşleri Bakanlığı'nin 2020 Dini Günler Takvimine göre; bu yıl Ramazan 24 Nisan'da başlayacak. Bu bilgiler ışığında bu yılın ilk teravih namazı 23 Nisan 2020 gecesi kılınacak.

2020'nin ilk teravih namazı ne zaman kılınacak?

TERAVİH NAMAZI CAMİLERDE KILINABİLECEK Mİ?

Koronavirüs salgını nedeniyle camilerde vakit ve cuma namazları cemaat halinde kılınamıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında teravih namazlarının cemaat halinde kılınıp kılınmaycağı konusunda bir açıklama yapmadı.

İlk teravih namazı ne zaman? - Son Dakika

TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir.

Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekâtının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) ve salavât ile meşgul olunması uygundur.