Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı üçüncü gününde devam ediyor. Karadan operasyonlar sürerken, topçu birlikleri de kara harekatına destek veriyor. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Rasulayn’da hedefler vurulmaya devam edildi. Harekatın 3. Günü itibari ile 342 terörist etkisiz hale getirilirken, Suriye milli ordusundan 4 savaşçı şehit oldu. Harekat sürerken aynı anda önemli bir diplomasi de sürdürülüyor. 

TEL ABYAD'A OBÜS ATIŞI

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor.

Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

"342 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesi, Bakanlıktaki toplantıda Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Milli Savunma Bakanı Akar, "Harekat, planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi." dedi. Akar, Barış Pınarı Harekatı hakkında, "Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

TSK'DAN DERİK'E İLİŞKİN "MANİPÜLATİF HABER" AÇIKLAMASI

MSB, "TSK'nın Kamışlı ve Derik’te halkı hedef aldığına dair yalan haberler akıl sınırını zorluyor. Bu bölgelerde TSK’ya ait operasyon unsuru yok." açıklamasında bulundu.

RASULAYN'DAKİ TERÖR MEVZİLERİNDEN DUMAN YÜKSELİYOR

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn'daki terör mevzilerinden yer yer duman yükseliyor. 

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürütülen harekat kapsamında Rasulayn ve çevresindeki terör mevzileri, operasyonun 3. gününde ateş altına alınmaya devam edildi. Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vuruldu, bölgeden yer yer duman yükseldi. Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

Ayrıca Ceylanpınar'a askeri sevkiyat gerçekleşti.

SURİYE MİLLİ ORDUSU'NDAN 4 SAVAŞÇI ŞEHİT OLDU

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, terör örgütü YPK/PKK'nın, Tel Abyad ilçesindeki pususunda, Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) 4 savaşçı şehit oldu.

SMO kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tel Abyad'ın doğusunda Dedat köyündeki teröristler, SMO savaşçılarının bölgeye yaklaşması üzerine, askeri muhaliflerin kılığına girdi. Kendilerini SMO savaşçısı gibi gösterip çok sayıda sivili alıkoyan YPG/PKK'lı teröristler, köyde bu şekilde gizlendi.  TSK ile ortak hareket eden SMO savaşçılarının köye girmesiyle bölge halkının bir kısmı YPG/PKK'nın bölgeden çekildiğini aktardı. Bunun üzerine, köyde gizlenen YPG/PKK'lılar, arama-tarama çalışması yapan SMO savaşçılarını pusuya düşürdü. Çatışmalar sonucu 4 SMO savaşçısı şehit oldu, 3 SMO savaşçısı yaralandı. Olayın ardından askeri muhalifler köyden çekildi.  Daha sonra muhalifler yeniden gelerek, köyü teröristlerden kurtardı.

İKİ KÖY TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehrinin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef ve  Asfar Neccar köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatın üçüncü gününde, YPG/PKK işgalinden kurtarılan köy sayısı 13 oldu.

İKİ AA MUHABİRİ SALDIRIDA YARALANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde gazetecilerin bulunduğu binaya YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda iki Anadolu Ajansı muhabiri hafif yaralandı. Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki Kamışlı'dan, Nusaybin'e uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Mermilerin gazetecilerin bulunduğu binaya isabet etmesi sonucu Anadolu Ajansı muhabirleri Ömer Yasin Ergin ve Ahmet Kaplan, sıçrayan cam kırıkları nedeniyle hafif yaralandı. Dışişleri: Türkiye'nin harekat alanının demografisi değiştirmek gibi bir amacı yok Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye’nin harekat alanının demografisini değiştirmek gibi bir amacı yoktur" açıklamasında bulundu. 

Bakanlığın açıklamasında, "Kendi vatandaşı yabancı terörist savaşçıları geri almaktan kaçınan ülkelerin DEAŞ'la mücadelede ülkemize ders verme hakkı yoktur." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE ERMENİ PATRİKLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye Ermeni Patrikliği, "Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamada bulundu.

 Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Terörü sonlandırmak ve sınırların güvenliğini sağlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir şekilde sürmesi ve bir an önce huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için dua ediyoruz."

DESTEK AÇIKLAMALARI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Barış Pınarı Harekatı'nın barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağından eminiz." açıklaması yapıldı. Pakistan Başbakanı İmran Han, telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Barış Pınarı Harekatı'na desteklerini iletti.

ŞEHİTLER SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

Şanlıurfa Valiliğinde şehitler Muhammed Omar ve Cihan Güneş için düzenlenen törenin ardından Muhammed Omar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Akçakale ilçesindeki Sanayi Camisi'ne getirildi. Akçakale İlçe Müftü Vekili Hasan Turgut'un kıldırdığı cenaze namazı sonrası Muhammed Omar'ın cenazesi, Akçakale Mezarlığı'na defnedildi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılar sırasında ekmek almak için fırına giderken şehit olan Mazlum Güneş için Siverek ilçesine bağlı Ayvanat Mahallesi’ndeki Abdulkadir Geylani Camisi'nde tören düzenlendi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine, YPG/PKK'lı teröristlerin havanlı ve roketatarlı saldırılarında şehit olan 11 yaşındaki Elif Terim için tören düzenlendi.  YPG/PKK'lı teröristlerin havanlı ve roketatarlı saldırılarında yaralanan ve kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan Elif Terim'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin düzenleneceği Semerkand Camisi'ne getirildi. Sonrasında şehit Elif Terim'in cenaze namazı kılındı.

AA

Editör: TE Bilişim