Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. Harekat kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin batısı, Suluk beldesi ve 42 köy YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Suruç ilçesindeki sivillerin bulunduğu 3 eve havanlı saldırı düzenlendi.  Saldırılarda yaralanan bir kişi Suruç Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Evlerde de hasar meydana geldi. Terör örgütü tarafından Akçakale ilçesine yönelik de havanlı saldırı gerçekleştirildi. Sivillerin bulunduğu bir binaya isabet eden havan nedeniyle yaralanan olmazken, patlama nedeniyle panik yaşayan 2 kişi kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Saldırıda binada büyük hasar meydana geldi. 

PKK/YPG'DEN KAÇAN 24 TERÖRİST TESLİM OLDU

Harekat karşısında çarelerinin kalmadığını gören teröristler silah bırakmaya başladı, 24 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

480 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 480 olduğunu açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu."

PKK/YPG'NİN YERLEŞİM YERLERİNE SALDIRILARINDA 18 SİVİL ŞEHİT

Mehmetçik karşısında bozguna uğrayan Suriye'deki YPG/PKK'lı teröristler, işgal ettikleri bölgelerden Türkiye'ye yönelik sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. Derlenen bilgilere göre, harekatın başladığı 9 Ekim'den bu yana Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerine gerçekleştirilen havan ve roketatarlı saldırılarda, aralarında Suriye uyruklu 9 aylık Muhammed Omar'ın ve çocukların da bulunduğu 18 sivil şehit oldu, 100'ü aşkın kişi yaralandı. Bugüne kadar sınır hattındaki ilçelerden Nusaybin'de 11, Suruç'ta 3, Akçakale'de 2 ve Ceylanpınar'da 2 sivil, hain saldırılarda yaşamını yitirdi. Saldırılarda Muhammed bebeğin yanı sıra Ceylanpınar ilçesinde ekmek almak için evinden çıkan 11 yaşındaki Mazlum Güneş, sokakta oynayan 11 yaşındaki Elif Terim ile Nusaybin ilçesinde anneleri ile evlerinin önünde katledilen 12 yaşındaki Emine ve 15 yaşındaki ablası Leyla Yıldız da hayatını kaybetti.

TOPLANAN SİVİLLER HEDEF SEÇİLDİ

YPG/PKK'lı teröristler, bu saldırılarda sivil can kaybının fazla olması için haince taktikler uyguluyor. Nusaybin'de önceki gün 8 kişinin şehit düştüğü, 35 kişinin yaralandığı terör saldırısında, Suriye tarafından önce bir eve havan mermisiyle saldırı düzenleyen YPG/PKK'lı teröristlerin, ardından evdekilere yardım etmek amacıyla toplanan sivillerin üzerine yeniden saldırı yaptığı belirlendi. Şehit düşen siviller ile yaralıların fazla olmasının nedeninin, toplanan sivillere yönelik havan mermisiyle gerçekleştirilen üçüncü ve dördüncü saldırılar olduğu ortaya çıktı.

Teröristler, Suriye'nin Haseki iline bağlı Kamışlı ilçesinden sadece Nusaybin ilçesinde sivilleri hedef alan 300'ü aşkın havanlı saldırı yaptı.  Evlerdeki ve binalardaki tahribat, hain saldırıların boyutunu gözler önüne serdi.  Terör örgütü YPG/PKK'nın Akçakale'deki yerleşim yerlerine yaptığı havan saldırılarında 9 aylık bebek Muhammed Omar'ın hayatını kaybettiği evin sahibi Ahmet Töremen, terör örgütünün kundaktaki bebekleri dahi katlettiğini söyledi.

Teröristlerin çocuk, yaşlı ve kadın demeden herkese saldırdığını vurgulayan Töremen, şöyle konuştu: "Ne diyeceğimizi şaşırıyoruz, insanlığın son noktası. Terör örgütünün saldırdığı insanların, bebeklerin suçu yok. Bütün dünya, PKK/YPG'nin 9 aylık bir bebeği nasıl katlettiğini görsün. Evimde hasar oldu ama evim ve canım devletim için feda olsun. Benim evim onarılabilir ama bu 9 aylık bebeğin annesi ve babasının yüreği onarılabilir mi? Söyleyecek bir söz bulamıyoruz. Hain terör örgütü PKK/YPG insanlığa zarar veriyor." 

"TÜRK MİLLETİNİ HEDEF ALMIŞLAR"

Abdullah Ezrak ise ağabeyinin evine terör örgütü tarafından havan mermisi atılması sonucu yangın çıktığını ve eşyaların kullanılamayacak hale geldiğini söyledi. 

Terör örgütünün sivilleri hedef aldığını aktaran Ezrak, "İşgal ettikleri Suriye'den Türkiye'ye havan atıyorlar. Türk milletini hedef almışlar, Allah Türk Ordusunu muzaffer eylesin." dedi.

TEL ABYAD KONTROL ALTINDA 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda, Fırat Nehri'nin doğusundaki Tel Abyad ilçe merkezinin batı kesimi YPG/PKK'lı teröristlerden ele geçirilerek kontrol altına alındı.  Kent merkezinin doğu ve güney kesimlerinde SMO askerleri ile YPG/PKK'lılar arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.  SMO, çatışmalarda YPG/PKK'nın sözde asayiş merkezi ele geçirdi. Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad ilçesinde, 9 Ekim'de başlayan harekatta şu ana kadar toplam 1 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy YPG/PKK'dan kurtarıldı.

AA

Editör: TE Bilişim