Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile Makedon mevkidaşı Zoran Zaev'in görüşmesi sonrası tarafların büyük ölçüde fikir birliğine vardığı belirtildi.

Yunanistan ve Makedonya devam eden isim anlaşmazlığını kalıcı şekilde çözmek amacıyla Davos Zirvesi'nde masaya oturdu. Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile Makedon mevkidaşı Zoran Zaev'in görüşmesi sonrası tarafların büyük ölçüde fikir birliğine vardığı belirtildi. 

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Giannis Dragasakis ülke olarak çözüm odaklı hareket ettiklerini söyledi.

"Makedonya Anayasası'nda bazı sorunlar bulunuyor. Okul kitapları yalan yanlış bilgilerle dolu. Tüm bunların değişmesi yönünde çalışmalar yapılmalı. Vizyonumuz kapalı bir Yunanistan yaratmak değil. Yeni bir yurttaşlık anlayışına, yeni bir ufka sahip bir ülke olmalıyız. Bölgedeki sorunların çözümüne odaklı ve civarda bulunan komşu ülkelerle dost ilişkilere sahip bir devlet olmak istiyoruz."

Yunanistan'ın içerisinde bulunduğu ekonomik krize de değinen Dragasakis, ülkenin üçüncü kurtarma paketi sürecinde final aşamasına geldiğini ve mali buhrandan birkaç sene içerisinde çıkacağını belirtti:

"Konuyla ilgili yol haritamız belli... Anayasada sorunun giderilmesine ilişkin bir düzenleme de bulunmuyor. Her şey kontrolümüz altında... Ağustos ayında diğer pazarların kapısını bir kez ya da birkaç kez çalacağız. Nakit stoku yapıyoruz. Bu sayede uluslararası pazarlara rahatça çıkabileceğiz."

Yunanistan kurtarma paketi kapsamında önümüzdeki günlerde 6.7 milyar Euro'luk bir yardım daha alarak, tahsili gecikmiş kredi sorununu çözmeyi hedefliyor.

Editör: TE Bilişim