KTO (Konya Ticaret Odası) Karatay Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan tarafından düzenlenen "Kentimiz-  Kültürümüz" konulu konferanslar dizisinde bu hafta konuşmacı olarak İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük konuk edildi. "Manevi Değerler" konulu konferansa akademik personel ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

İl Müftü Yardımcısı Küçük, her insanın iç yapısında biri hayrı ve takvayı, diğeri şerri ve isyanı emreden iki zıt kutup olduğunu, herkesin, bir ömür bu iki zıt kutbun çatışmalarıyla hal ve gidişatına istikamet verdiğini, takva galip geldiğinde, insanların salih amellere ve güzel ahlaka yönelmekte olduğun fücur galip geldiğinde ise türlü günahlara ve ahlaksızlıklara düştüğünü ifade etti.

Dr. Küçük konuşmasında şunları söyledi: "Kur'ân'daki takva manevî tekâmülün göstergesidir. Allahû Tealâ takvayı Kur'ân-ı Kerim'inde, Allah'tan korkmak olarak değil, Allah'a yaklaşım basamaklarını içeren bir sistem olarak dizayn etmiştir. Birtakım insanlar, korku arttıkça Allah'a daha çok yaklaşılır gibi bir kanaat taşımaktadır. Ama realite o değildir. Korktukça değil Allah'ı sevdikçe, Allah'a âşık oldukça, nihayette Allah'a hayran oldukça insan manevî istikamette yücelir. Seven, sevdiğine koşar. Takvanın gerçek ölçüsü sevgidir. Artan takva, Allah'a karşı büyüyen bir sevgiyi kesin bir şekilde dile getirir ve bizim Allah'a duyduğumuz sevginin artışına paralel olarak Allahû Tealâ'nın da bize olan sevgisi artacaktır.

Manevi terbiye ile nefsi arındırarak özündeki cevheri ortaya çıkarmak gerekir. Gerçek insan, ahlakı güzel olan kişidir. " Dünya imtihanında aşılması gereken en büyük engellerden biri olan nefis genellikle insanın maruz kaldığı olumsuz eğilimleri akla getirir. Halbuki onun özünde bir mücevher gibi olumlu bir mahiyet de vardır. İnsanoğlunun vazifesi onu, toz-toprak hükmündeki menfiliklerden manevi terbiye ile arındırarak özündeki cevheri ortaya çıkarmaktır." şeklinde konuşmasını sürdüren Konya İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza KÜÇÜK konferansın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevapladı. Konferans sonunda KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali OKATAN tarafından   Dr. Hamza Küçük'e plaket takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim