Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Konya Şoför Nakliyeci ve Esnaf Odası Başkanı Kemal Can yaptı. Başkan Can, göreve geldikleri günden itibaren Büyükşehir Belediyesi ile birlikte taksi duraklarını modernize ettiklerini ve önümüzdeki yıl içerisinde de bu yenilemenin süreceğini belirtti. Başkan Can, “Buradan taksici esnafının her zaman yanında olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
YENİ DURAKLAR HİZMETE AÇILACAK
Başkan Kemal Can, 2012 yılında yeni durakların hizmete gireceğini ve bu sayede taksici esnafına iş imkânı sağlanacağını kaydeden Başkan Can, “Hedefimiz duraklardaki taksi yoğunluğunu azaltmak ve aynı zamanda esnafımızı günün koşullarına hazırlamak. Bunun yanı sıra taksici esnafımızın eğitim ve yabancı dil konusuna da büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda ilk etapta Mevlana Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğümüz dil kursuyla özellikle büyük otellerimizdeki taksici esnafımıza yabancı dil eğitimi vereceğiz. İsteyen taksici esnafımız da dil kursundan yararlanabilecek” diye konuştu.
TAKSİCİLER 24 SAAT DENETLENECEK
Konya’daki taksilerin kaliteli hizmet verebilmesi için oda olarak denetimlere başlayacaklarını belirten Başkan Can, “Bundan böyle taksici esnafımızı 24 saat denetleyeceğiz. Denetim ekibimiz taksicimizin kılık, kıyafet, müşteriye davranışları gibi konuları denetleyecek. Buradaki amacımız müşterilere daha kaliteli hizmet verebilmek” dedi.
Konya’daki taksiciliğin ve esnafın sorunlarının da konuşulduğu toplantıda durak başkanları da söz alarak görüş beyan etti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim