ABD'nin PKK, PYD ve YPG'ye bin tırın üzerinde açıktan silah yardımı yaptığının bilindiğine dikkati çeken Destici, şöyle devam etti: "ABD -istihbarat birimlerimizin bunu bildiğine eminim. Nerede teslim ediyorsa orada... PYD, YPG'nin eline geçtiği anda, bu silahların imha edilmesi ve kullanılmasına asla fırsat verilmemesi gerekiyor. Suriye'nin kuzeyinde şu anda silahlı güç haline getirilen teröristlerin yarın Türkiye'ye silah doğrultacaklarını ya da ellerinden gelen her türlü terörist eylemi yapacaklarını biliyoruz. Onun için bunun tedbirinin behemehal alınması gerek. Fırat Kalkanı'nın devamı ya da Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla mutlaka Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG yapılanmasının sonlandırılması lazım."

Destici, Irak'ın kuzeyinde de benzer gelişmeler olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin Irak merkezi hükümeti tarafından başlatılan Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna fiili asker gönderme şeklinde olmasa da mutlaka gözlemci sıfatıyla katılmasını istedi."Türkiye'yi Batı'ya şikayet etmekten vazgeçin"

Bazı AB üyesi ülkelerle gerilen ilişkilere de değinen Destici, şöyle devam etti:

"Türkiye içerisinde bazı siyasi partilerin, siyasi grupların Batı'yı suçlamak ya da itham etmek yerine devletimizi, hükümetimizi itham ediyor olmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Kendi meselelerimizi, kendimiz çözeriz. Batı'nın, Avrupa'nın ya da diğer emperyalist güçlerin Türkiye'nin iç işlerine karışmasına asla müsaade etmeyiz. Bütün siyasetçilere de çağrımız, Türkiye'yi Avrupa'ya, Batı'ya şikayet etmekten vazgeçin. Gelin hep birlikte burada meselelerimizi konuşalım."

Hükümetin memur ve emekliye verdiği 3+3 zam teklifini de eleştiren Destici, "Teklif kabul edilebilir, hatta konuşulabilir bile olmaktan çok uzak. Enflasyon yüzde 10'un üzerinde. Biz 2018 için yüzde 8+7, 2019' için yüzde 8+7 önerdik." dedi.

AA

Editör: TE Bilişim