İHH Konya Şubesi'nin organize ettiği ve birçok STK'nın da destek verdiği eylemle yüzlerce kişi Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararını protesto etti. Grup adına açıklama yapan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mısır'dan her gün can yakıcı haberler geldiğini aktardı.

Uysal, "Mısır'da darbe ile iş başına gelen Sisi'nin, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi'ye ve İhvan üyelerine karşı hukuku, temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan zalimce uygulamaları bütün dünyanın gözünün önünde devam ediyor. Şer odaklı dış güçlerin ve cuntacı Sisi'nin güdümündeki Mısır mahkemesi, Mursi hakkında daha önce verilen idam kararıyla ilgili son duruşmayı geçtiğimiz gün yaptı. Mısır mahkemesi 'casusluk' diye adlandırdıkları iftiralarla dolu bir davada Mursi'ye daha önce verilen idam cezasını ömür boyu hapis cezasına çevirdi. Yine senaryosunu kimlerin yazdığı herkesin malumu olan dünya kamuoyuna 'Hapishaneler baskını' olarak lanse edilerek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi hainlikle suçlaka üzere kurgulanan davada ise, Mursi'ye idam cezası verildi. Bunun yanında kukla Sisi'nin mahkemesinin İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulati'ye ve gıyabında yargılanan 13 kişiye de idam eczası vermesi davanın hakimler ve savcılar tarafından yönetilmediğini aleni bir şekilde ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARINIZ YANINIZA KÂR KALMAYACAK

Batının kendi eliyle parlattığı demokrasinin nasıl ayaklar altına aldıklarını tüm Müslümanların görmesi gerektiğini dile getiren Uysal, "Buradan, Müslüman ülkelerde kaosu planlayan ve sahneleyen güçlere şunu ilan ederiz ki, 'sandıkla gelen ve halk iradesiyle seçilen Mısır'ın ilk meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi İslam ümmeti asla yalnız bırakmayacak ve bir darbe ile başa geçen cuntayı hiçbir zaman tanımayacaktır. Bizler de Konyalı Müslümanlar olarak, Mısır'ın halk iradesiyle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve dava arkadaşlarının yanında yer almaya devam edeceğimizi bildirir, darbeci Sisi ve işbirlikçilerinin yaptıkları zulümlerinin ve verdikleri hukuksuz kararların yanlarına kar kalmayacağını bütün dünyaya Konya'dan ilan ediyoruz" diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim