Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlenen tanıtım gezilerinde Selçuklu Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı hizmetleri yerinde tanıtırken, yapımı devam eden yatırımlarda gelinen son noktayı anlattı

Başkan Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı programda, Selçuklu İlçe Kadın Kolları yönetici ve üyeleri ile kadın meclis üyelerine hizmetleri yerinde anlattı. Sille Barajından başlayan ve tüm ilçe genelinde yapılan çalışmaların anlatıldığı gezi yer teslimi yapılan Kongre Merkezi’nde son buldu. Başkan Altay, hizmete geldiklerinde ilk temel atma programını Akşemsettin Hanımlar Lokali’nde yaptıklarını hatırlatarak, “Kadınlara yönelik bu tesis bize bereketli geldi. Şu anda hanımlar lokali ve hanımlar için spor alanlarını 9’a çıkardık. Erkeklerin yararlandığı sosyal ve spor tesislerimizin sayısı 8 oldu. Önümüzdeki yıl bu tesislerimizin sayısını arttıracağız. Teşkilat mensuplarımıza hizmetlerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Geziye katılan konuklar Selçuklu Belediyespor Kulübü’nü de ziyaret ederek buradaki çocukların antrenman programını da izledi. Başkan Altay da, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve çalışmalarında başarılar diledi. Düzenlenen tanıtım gezilerinde yapılan hizmetlerde gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Altay, “Bugünlerde ihale edeceğimiz Sille Barajı Projesi ile büyük bir alan düzenlemesi yapıyoruz. Sille Barajı düzenlemesi 2013 yaz aylarında tamamlanarak Konya halkının hizmetine sunulacak. Yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla Konya’nın çehresini değiştirecek bir iş gerçekleştirilmiş olacak. Gerçekleştirilecek olan proje ile her yaştan her insanın kullanabileceği alanlar oluşturulurken, baraj çevresindeki ağaç sayısı artırılarak bölge kent ormanına dönüştürülecek. Türkiye’de ilk ve Konya’nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi toplam 385 bin metrekare alan üzerine 20 milyon 555 bin TL’ye mal olacak. Bu büyüklüğüyle de Avrupa’nın en büyük kelebek parkı olacak ve 2013 yılı sonunda tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.
İHA
 
Editör: TE Bilişim