SP İl teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Şen, milletvekili aday adaylarının Konya’nın birçok alanında hizmet veren ve Milli Görüş ruhu ile hizmete gönüllü olan kişilerden oluştuğunu söyledi. Şen, “Aday adayı olan arkadaşlarımız Saadet Partisi’nin vizyonunu en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bizim aday adaylarımız diğer partilerde olduğu gibi tanıtım programları yapmak yerine doğrudan halkın içerisine inerek birebir çalışmalarını ve hedeflerini anlatacaklar. Bu aday adaylık ve adaylık sürecinde de böyle olacaktır. Böylelikle halkımızın dertlerini ve sorunlarını kendilerinden dinleyecekler ve hedeflerini kendileri halkımıza birebir anlatacak” dedi.
Saadet Partisi olarak seçimlere hazır olduklarını da belirten Şen, “Her seçimin olduğu gibi 12 Haziran seçimleri de hem ülkemiz hem insanlarımız için büyük önem arz etmektedir. Nasıl ihtiyacımız olan bir eşyayı alırken dikkatli tercih yapıyorsak seçimlerde de aynı hassasiyeti göstermemiz lazım. Yeniden Büyük Türkiye ve Yaşanabilir Bir Türkiye prensiplerimizden taviz vermeyeceğiz. AB’ye alacaklar diye Hıristiyan kapısında yalvaran bir Türkiye olmak istemiyorsak, asgari ücretlinin hak ettiği ücreti alan, zamların olmadığı, herkesin insanca yaşadığı bir ortama kavuşmak için, tarımda dışa bağımlı değil, kendi üreten bir ülke olmak istiyorsak Saadet Partisi çatısı altında toplanmamız ve seçimlerde tercihimizi bu yönde yapmamız lazım” diye konuştu.
Hükümetin vatandaşları kandırmak için çeşitli oyunlar oynadığına da dikkat çeken Şen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümet sözde Milletvekilleri Lojmanlarını satarak Milletvekillerini de halk ile aynı olduğu mesajını vermek istedi. Ancak bunu yaparken Dış İşleri Bakanlığına aylık 40 bin dolar ödeyerek özel bir şirketten konut kiraladı. Nerede kaldı Milletvekillerinin halk ile aynı olduğu. Böyle bir şey olur mu? Bu örnekleri çoğaltmamız mümkün ancak biz bunlar ile zaman kaybetmek yerine halkımızı doğru bilgilendirmek ve Saadet Partisi’nin düşüncelerini halkımıza bire bir anlatma yolunu seçtik. Ben bu vesile aday adaylarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum.”
Saadet Partisi tarafından açıklanan aday adayı isim listesi ise şu şekilde; Abdullah Uyar, Agâh Yarar, Ahmet Ayaz, Ahmet Gönç, Ahmet Nebi Yöney, Ahmet Yalçın, Ali İhsan Uyan, Ali Mücevher, Burhan Nokta, Ebubekir Saydam, Efkan yıldırım, F. Mehmet Çelik, Fatih Karaman, H. Hüseyin Uyar, Hatice Gerçeker. Hüseyin Körpe, İbrahim Çelik, İhsan Sürücü, İsmail Aydilek, Kerim Şenel, Kerim Taşkazan, Lokman Kuşoğlu, Lütfi Çelik, M. Sami Büyükyılmaz, Mehmet Altındağ, Mehmet Depreli, Mehmet Köseoğlu, Mehmet Sevim, Mevlüt Sert, Muammer Motorcu, Mustafa Derbentli. Mustafa Haksever, Mustafa karagül, Mustafa Kuştul, Mustafa Uzun, Naciye Doğan, Necati Eroğlu, Ramazan Koç, Rauf Büyüktermiyeci, Savaş Oğuzalp, Şuayip Koçak, Ünal Yetişen, Vedat Özkan ve Yasemin Yorulmaz.
Halen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu görevinde olan ve Milletvekili aday adayı olacak isimlerin tanıtımı ise 27 Mart Pazar günü parti il binasında yapılacak.
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim