Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı'ya ziyarette bulunan, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aslan Korkmaz, "KTO Vakfı'nın, 28 farklı ülkeden 335 öğrenciye ev sahipliği yaptığını" söyledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aslan Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çenesiz, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Korkmaz, 2009 yılında kurulan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin çok kısa sürede Türkiye'nin seçkin üniversiteleri arasında yerine aldığını belirterek, eğitimin yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak, onların yurt yaşamlarını kolaylaştırmak ve rahat eğitim almalarını sağlamak amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

28 ÜLKEDEN 335 ÖĞRENCİYE KONAKLAMA

KTO Karatay Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfına bağlı öğrenci yurtlarında 185'i kız, 150'si erkek öğrenci olmak üzere, 28 farklı ülkeden 110 tanesi yabancı 335 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Korkmaz, "Gençlerimizin her açıdan eğitimli, kültürlü, insanlığa faydalı birey olmaları için çaba gösteriyoruz. Bu anlamda üniversite eğitiminin yanında düzenlemiş olduğumuz seminerlerle de onlara destek veriyoruz. Her türlü problemleriyle ilgileniyoruz. İnsanoğlunun en verimli dönemi olan 18-24 yaş arasının bizim misafirliğimizde geçmesinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Dolayısıyla her açıdan iyi eğitim almış, insanlığa, kendilerine, ailelerine ve çevrelerine faydalı insanlar yetiştirme konusunda, sivil toplum kuruluşlarımız ve yerel yönetimlerimizle koordinasyon halinde, alanında isim yapmış insanları zaman zaman öğrencilerimizle buluşturarak onları örnek almaları, modellemeleri ve tecrübelerinden istifade etmeleri noktasında gayret sarf ediyoruz" dedi.

Yeni yurt projelerinin de olduğunu kaydeden Korkmaz, yaptıkları bu güzide hizmeti daha da yaygınlaştırmak, genişletmek ve her alanda etkin kılmak için çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise eğitimin önemine vurgu yaparak, eğitimde dört temel direğin örf, disiplin, onur ve mükemmellik olduğunu söyledi. Sözcükler ve fikirlerin dünyayı değiştirdiğini ifade eden Paslı, Gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Paslı konuşmasında: "Eğitim kendi başına düşünmeyi öğrenmektir. Akıp giden bir nehirde aynı suya iki kez ayak basamayız. Akış esnasında kaybedilen fırsat, sonsuza dek kaybedilmiştir. Hayatta böyledir zamanla birlikte akıp giden fırsatlar da geri döndürülemez. O yüzden geçmişten çok geleceğe bakmamız, yeni ufuklara yelken açmamız lazım" dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim