Kayseri Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü, Gübretaş ve Konya firması Alp-Tarım'ın ortaklaşa organize ettiği toplantı'da Sertifikalı Ekiz Ekmeklik ve Soylu Makarnalık Buğdayı tohumlarının tanıtım toplantısı Kırşehir'de yapıldı.

Kırşehir Makissos Otelde yapılan toplantıya Tarım Kredi Kooperatifi Kayseri Bölge Müdürü Fatih Özdemir, Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yoncacı, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Aydın, Bölge Şefi Hasan Şentürk, Gübretaş Ankara Bölge Müdürü Fuat Kalkan. Alp-Tarım yönetim kurulu Bşakanı Alptekin İlgün, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Süleyman Soylu, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Tarım Kredi Kooperatifleri Teknik Personeli ve Ziraat Mühendisleri katıldı

Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir'den Tarım Kredi Kooperatifleri teknik personeli ve Ziraat Mühendislerinin katıldığı tanıtım toplantısında ilk sözü alan Alp-Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin İlgün, "Bölgede çok yaygın ekilen sertifikalı ekiz buğday çeşidinin yanına bir buğday çeşidi olan ve Selçuk Üniversitesi Ziraat fakültesi tarafından geliştirilen Sertifikalı Soylu Makarnalık buğday çeşidini bu yıl piyasaya sürerek çiftçilerimizle buluşturduk. Her iki çeşidimizde ürün verimliliği açısında oldukça iyi olup, kalitelidir. Dayanıklılığı yüksek olan, kuru koşullara uygundur. Çifçilerimiz bu çeşitleri rahatlıkla kullanabilir" dedi.

Toplantıda Sertifikalı Soylu Makarnalık Buğday çeşidinin ıslahçısı S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu ve ekiz çeşidinin bölgede yayılmasına katkı veren S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Mevlüt Mülayim,  sinevizyon eşliğinde Sertifikalı Ekiz Ekmeklik ve Soylu Makarnalık buğday çeşitleri hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Sertifikalı Ekiz Ekmeklik ve Soylu Makarnalık Buğday çeşidinin Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehirli Tarım Kredi Kooperatifleri teknik personeli ve Ziraat Mühendisleri tanıtılmasının ardından Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Prof Dr. Mevlüt Mülayim, sorulara cevap verdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim