Optimar'ın "Türkiye Gündemi" Araştırması'nda "Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" soruna, yüzde 46,8 AK Parti, yüzde 28,1 CHP, yüzde 14,1 de MHP yanıtı verildi.

Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18-64 yaş aralığındaki 5 bin 204 kişiyle gerçekleştirildi. 1-7 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada çarpıcı verilere ulaşılırken, "Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 46,8 AK Parti, yüzde 28,1 CHP, yüzde 14,1 de MHP yanıtı verildi.

EN GÜNCEL YEREL SEÇİM ANKETİ

Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette "2014'te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu ankete katılanlara yöneltildi. Verilen yanıtlarda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti yüzde 44,8, CHP yüzde 29,3, MHP yüzde 14,2, BDP yüzde 5,6, BBP yüzde 3,2, Saadet Partisi yüzde 1,3 ve HDP yüzde 0,4 oldu.

HALKIN YÜZDE 48'İ PARALEL YAPIYA İNANIYOR

Optimar Araştırma tarafından düzenlenen ankette 17 Aralık operasyonu sonrası Gülen Cemaatiyle ilgili görüşler de soruldu. "Gülen Cemaati'nin siyasallaşıp, emniyet ve yargıda çeteleşip, paralel yapı kurduğuna inanıyor musunuz" sorusuna verilen cevaplarda yüzde 48,2 ile "evet", yüzde 25,9 ile "hayır", yanıtı verilirken kararsızların oranı yüzde 25,8 oldu.

OKULLAR DA SORULDU

Ankete katılanlara "Gülen Cemaati'nin dünya genelinde kurduğu okullarla ülkemizi tanıtmak olduğunu ve Türkiye'ye katkı sağladığına inanıyor musunuz" sorusu da soruldu. Verilen yanıtlarda okulları olumlu bulanları oranı yüzde 42,8, olumsuz bulanların oranı yüzde 34,1, görüş bildirmeyenlerin orası ise yüzde 23,1 olarak çıktı.

YÜZDE 36,8 "GÜLEN CEMAATİ ABD VE İSRAİL'E ÇALIŞIYOR" DİYOR

Türkiye genelinde 5204 kişiyle gerçekleştirilen ankette sorulan sorulardan biri de "Gülen Cemaati'nin Türkiye düşmanı yabancı güçlerle birlikte hareket etmekte, ABD ve İsrail yararına çalıştığına inanıyor musunuz?" sorusu oldu. Ankete katılanlar yüzde 36,8 ile evet, 31,5 ile hayır, 31,7 ile kararsızım yanıtını verdi.

"PARALEL YAPIYA İNANANLAR AK PARTİ'YE OY VERENLERDEN FAZLA"

Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Optimar Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, "1-7 Şubat tarihleri arasında yaptığımız ankette yerel seçimlerle ilgili 6, Gülen Cemaatiyle ilgili olarak da 14 ayrı soru sorduk. Halkımızın ciddi bir kısmı Gülen Cemaati'nin yabancı kuvvetler için çalıştığına inanıyor ve daha da çarpıcı olanı paralel yapının mevcudiyetine inanların oranı, AK Parti'ye oy verenlerin üstünde olması" diye konuştu. Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, anket detaylarını önümüzdeki günlerde canlı yayında açıklayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim