Konya’dan hacca gidecek son kafile için Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. İlahilerin ve duaların okunduğu törende hacı adayları ve yakınlarının heyecanlı oldukları gözlendi. Törende konuşan İl Müftüsü Şükrü Özbuğdaycı, “Bu yıl Konya’mızda yeni kayıt yaptıranların sayısı 53 bin 500 kişi olmuştur. Suudi Arabistan’ın ülkelere kota uygulaması sebebiyle, ki bu kota da ülke nüfusunun binde biri oranındadır. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımız kura sistemi uyguluyor. Son iki yıldan beri de kat sayılı kura sistemi diye bir sistem uyguluyor. Bu da bir kimse ne kadar çok müracaat etmişse o oranda şansı artıyor. 3 bin 400 kişi hacca gitmeye hak kazandı. Bunlarında Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 60’ını Diyanet İşleri Başkanlığı götürüyor. Yüzde 40’ını acenteler götürüyor. Diyanet organizasyonuyla gidecek olan 3 bin 400’ün yüzde 60’ı müftülüğümüzün organizasyonuyla kutsal topraklara gönderildi. Bugün gönderdiğimiz kafile son kafile” dedi.
Hacı adaylarından Mehmet Karagöz, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Nasip oldu gidiyoruz. Cümle aleme nasip olsun. Heyecandan ayağımız yerden kesiliyor. Oraya giderken çocukları akrabaları hepsini unutuyoruz. Ne mutlu bize” diye konuştu. Üçüncü kez kutsal topraklara gittiğini ifade eden Galip Kuranel, “Burayı görmeden yaşayan Müslümanların çok eksiği olur. Onun için Allah hepimize defalarca nasip etsin. Çok kıymetli yolculuk olacak inşallah” şeklinde konuştu. Gençlere de nasihatlerde bulunan Galip Kuranel, “Allah, gençleri insan hafızı olmayı nasip etsin.
Heyecanlı oldukları gözlenen hacı adayları, okunan duanın ardından yakınları tarafından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Otobüslere binen hacı adayları, önce Ankara’ya, buradan da uçakla kutsal topraklara gidecek.
İHA

Editör: TE Bilişim