Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Şırnak'ın Silopi  ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül'de başlatılan tatbikat  sürüyor. 

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede  tır parkının karşısındaki alanda, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk  ve idaresinde, 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut emir  komutasında yürütülen tatbikat, Irak Silahlı Kuvvetleri birliklerinin katılımıyla  müşterek devam ediyor.

ZIRHLI ARAÇ TAKVİYESİ

Irak özel kuvvetlerinin de dahil olduğu tatbikatın ana karargah kısmında askerlere 'Tek Er' eğitimleri verildi. Zırhlı araçlar yerine askerler münferit olarak eğitildi. Askerlerin eğitim aldıkları alana askeri birliklerden tatbikat alanına 5 ZMA sevk edildi. 'Kobra' olarak tabir edilen zırhlı araçların eskortluğu ile tatbikat alanına getirilen ZMA'lar belirlenen noktalara doğru yönlendirildi. ZMA'lar tatbikat bölgesinde geçişleri sırasında paletlerin manevraları ile toz bulutların metrelerce yüksekliğe çıktığı görüldü. 5 ZMA, karargah içerisindeki yerlerini aldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, TSK tarafından 18  Eylül'den itibaren Silopi/Habur bölgesinde başlatılan tatbikatın üçüncü safhasına  26 Eylül'de başlandığı, tatbikatın bu safhasının bölgeye intikal eden Irak  Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik ve unsurların da katılımıyla müşterek  yürütüleceği belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim