Türkiye’de ortalama 4.5 dolar olan bir paket sigaranın, Karadeniz bölge ülkelerinde 1-1.5 dolar olduğunu kaydeden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Gelin sigarayı vergilendirerek kaynak yaratalım”  diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) toplantısında, bölge ülkelerine sigara vergisi çağrısı yaptı.
“KAYNAĞI AR-GE’YE AYIRALIM”

Şimşek, “Artık bütün dünya, tütün ürünlerinin zararlı olduğu konusunda hemfikir. İşbirliğine gidersek eğitim, sağlık, altyapı, Ar-Ge için, ülkelerimizin kalkınması için kaynak bulabileceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği KEİ bünyesinde ilk kez düzenlenen ‘Küresel Eğilimler Işığında KEİ Bölgesinde Uluslararası Vergi Uygulamaları’ konulu KEİ Vergi Forumu’nda konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimek şunları söyledi:
“KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ ÜLKELERE SESLENİYORUM”

“Türkiye’de popüler bir paket sigaranın, en çok tüketilen bir paket sigarının fiyatı yaklaşık 4.5 dolar. Komşu ülkelere bakıyoruz, 1 dolarla 1.5 dolar arasında değişiyor...

Ben bugün buradan çok değerli bakan arkadaşlarıma, Maliye Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum: Gelin vergilendirme konusunda işbirliği yapalım. Böylece kaçakçılığı da engellemiş oluruz. Avrupa Birliği bunu nasıl başardıysa, eminim Karadeniz bölgesindeki ülkeler de başarabilir. Bunun için engel yok, yeter ki bir irade olsun.”
1 PAKET SİGARA HANGİ ÜLKEDE KAÇ DOLAR?

Türkiye 4.95

Suriye 1.52

Irak 1.29

Ermenistan 1.34

Gürcistan 1.48

Rusya 1.55

Ukrayna 0.98

Romanya 3.42

Bulgaristan 3.19

Yunanistan 4.54

Cezayir 1.89

Mısır 1.55

İsrail 5.22

Lübnan 1.50
 
Editör: TE Bilişim