Türkiye'nin bir çok yerinden köye gelen hastalar şifa bulmak amacıyla SarıkızTürbesi'nde dua ediyor, akan kaynak suyunda yıkanıyor ve içmek için bidonlarlaevine götürüyor. Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bölgenin turizmekazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Sarıkız köyü'nün ve şifalıolduğu iddia edilen suyun hikâyesini anlatan Selvi, “Rivayetlere göre sarılıkhastalığına yakalanan bir bayan buraya gelmiş. Burada uzun süre kaldıktan sonravefat etmiş. Ama ölmeden önce de bu hastalığa kimsenin yakalanmaması için çokdua etmiş. Daha sonra tepelik bölümüne defnedilmiş. Bir süre sonra mezarın hemenilerisinden su çıkmaya başlamış. Sarılık hastalığına yakalanan ve bu sudan içipyıkananlar şifa bulmaya başlamış” dedi.

Suyunyaklaşık 100 yıllık bir geçmişinin bulunduğuna dikkat çeken Selvi, “Sarılıkhastalığına yakalananlar bu suyu içtikleri ve yıkandıkları zaman şifa bulduğunainanıyor. Yaklaşık 100 yıldır bu şekilde devam ediyor. Türkiye'nin birçokilinden ziyaretçi akınına uğruyor. Biz de İl Genel Meclisi olarak bu bölgeyiturizme kazandırmak istedik. İlk olarak yolunu yapacağız. İnsanların oturuppiknik yapabilecekleri kamelyalar yerleştireceğiz ve taş döşeyeceğiz. Ayrıcainsanların yıkanabilecekleri kabinler yapmayı da düşünüyoruz. Buranın turizmekazandırılması noktasında su ile ilgili çalışmalardan tutun da genelyapılanmaya kadar her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca mezarı da düzenleyeceğiz.Komisyonlarımız bu doğrultuda çalışacak." şeklinde konuştu.

Yeraltında çıkan kaynak suyunun analizini de yaptıracaklarını kaydeden Selvi,"İçerisindeki kimyasalları belirleyerek ne tür hastalıklara iyi geldiğinide araştıracağız. Sarıkız bu güzellik ile bir marka haline gelecek" dedi.Sarıkız Köyü'nden 65 yaşındaki Hüseyin Sancı da, “Her gün burayı ziyaretediyorlar. İzmir, İstanbul, Ankara'dan gelenler var. Buradan su alıyorlar.Mezarın başında dua edip 2 rekat namaz kılıyorlar. Daha sonra suyu içiyorlar veyıkanıyorlar” diye konuştu.