BYEGM Yerel Medya'yı Özendirme Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri, Kars'ta düzenlenen  24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması'nda verildi. Selçuklu Yayın Grubu, törenden, makale, ropörtaj ve mizanpaj alanından 3 ödülle döndü

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) 24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması dün Kars'ta gerçekleşti. Programa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Azerbaycan ve bölgeden çok sayıda gazeteci katıldı. Çeşitli etkinliklerin olduğu programda,  BYEGM Yerel Medya'yı Özendirme yarışmasında dereceye girenlerede ödülleri verildi. Programda konuşan Bakan Binali Yıldırım, yerel ve bölgesel medyanını önemine dikkat çekti. Gündemdeki olaylar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Hükümeti 'sosyal medyayı kısıtlıyor, özgürlüğünü engelliyor' diye itham etmek en hafifinden insafsızlıktır. Çözüm yasak değil, çözüm sosyal medyanın, genel anlamıyla da internet medyasının, ana akım medyanın, yerel medyanın ve bölgesel medyanın kendi etik kurallarını, etik değerlerini oluşturmasıdır. Tek çözüm budur” dedi. Yıldırım, gazeteciliğin onurlu ve sorumluluk isteyen bir iş olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “İnternet bir ilaç olabileceği gibi, yerli yerinde kullanılmazsa bir zehire de dönüşebilir. Bunun örneklerini hep beraber yaşıyoruz. Düşüncelerimizin arkasından, orasından, burasından çekiştirerek, kimse bir mana çıkarmasın. Bugüne kadar insanımıza dürüst olduk, her şeyi açıklıkla söyledik. Dün sosyal paylaşım siteleri bizimle bir polemiğe girdiler. Benim dediğim çok basit eğer bu ülkede faaliyet yapıyorsanız, bu ülkede var olmanız lazım. Bundan daha doğal bir şey yok. Hem burada faaliyet göstereceksiniz hem külliyatlı miktarda para kazanacaksınız, tüm Türk vatandaşının sırtından kazanacaksınız, vergi dairesinin yolunu bilmeyeceksiniz, vergi dairesine selam vermeyeceksiniz. Bunu eğer bizim gençlerimiz, vatandaşlarımız kabul ediyorsa benim buna itirazım yok. Yapacağınız faaliyet ayrı şey ama çalıştığınız ülkenin hukukuna tabi olarak faaliyet göstermeniz farklı şey.” Eskiden çekirdek aile denilince anne, baba ve çocuk olarak tarif edildiğini belirten Bakan Yıldırım, şimdi çekirdek aile tanımının anne, baba, çocuk ve internet olarak yapıldığını belirtti.
SELÇUKLU YAYIN GRUBU 3 ÖDÜLLE DÖNDÜ
Programda BYEGM Yerel Medya'yı Özendirme Yarışması'nda dereceye girenlere de ödülleri verildi. 206 eser ve 6 dalda düzenlenen yarışmasına 20 kişi ödül aldı. Yarışmada Selçuklu Yayın Grubu'ndan dereceye giren gazeticelerede ödülleri verildi. Makale alalında ikinci olan Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, mizanpaj dalında 3. olan Yenigün Gazetesi'nden Onur Kalkan,  ropörtaj dalında 3. Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Rasim Atalay ödüllerini düzenlenen törenle aldı.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim