Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı ligin ikinci haftasında sahasında Çorlu Belediyesi takımıyla karşı karşıya geldi. İlk yarısını 34-32 önde kapattığı zorlu mücadeleyi kazanmayı başaran mavi beyazlılar maçtan 81-79 galip ayrıldı. Karşılaşmaya Barış, Mustafa Ünlü, Ferhat, Kağan Kaya ve Onur ilk beşiyle  başlayan Selçuklu Belediyesi birinci periyotta ilk dakikalarda rakibi ile başa baş mücadele etti. Periyodun son ilerleyen dakikalarında rakibi ile arasındaki farkı açarak rahatlayan ev sahibi takım birinci çeyreği 20-10 önde tamamlamayı başardı. Maçın ikinci çeyreğinde de üstünlüğünü korumayı bilen mavi beyazlılar zaman zaman yapılan top kayıpları nedeniyle aradaki farkın kapanmasına engel olamadı. Kenardan gelen isimlerle toparlanan ev sahibi takım etkili savunma ve isabetli şutlarla skor avantajını korudu ve soyunma odasına 34-32 önde gitmeyi başardı.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde rakibe karşı dış atışlarda bulduğu sayılarla üstünlüğünü korumayı bilen ev sahibi ekip evinde ilk kez oynadığı bu mücadelede basit top kayıplarına engel olmakta zorlandı. Çorlu Belediyesi takımı top kayıpları nedeniyle ele geçen fırsatları iyi değerlendirerek bulduğu sayılarla farkı azaltmaya çalışsa da skor avantajını ele geçiremedi. Mücadelenin üçüncü çeyreği 60-54 yine Selçuklu Belediyesi takımının üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın son bölümünde Selçuklu Belediyesi'nin yaşadığı basit hatalar ve top kayıpları nedeniyle maça ortak olma şansı yakalayan konuk ekip, tüm gücünü sahaya yansıtmaya çalışsa da çabaları yeterli olmadı. Rakibinin tüm hatları ile yüklenmesi karşısında kolay sayı vermeyen Selçuklu Belediyesi maçı 81-79 kazanmayı bildi ve ligin ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Zorlu mücadelede Selçuklu Belediyesi takımında Barış 3, ersin 9, Mustafa Ünlü 4, Ferhat 5, Erhan 20, Emre 9, Can 4, Onur 16 ve Kağan Kaya 10 sayı ile oynadı. Çorlu Belediyesi takımından Uğur ise takımı adına 23 sayı üretti. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim