Karaman’da Oğuzhan Küçük’ün şehit oluşunun yıldönümü nedeniyle ailesi tarafından mevlit programı düzenlendi. Mevlitte anne Şerife ile baba Alaaddin Küçük duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Küçük ailesi oğulları Oğuzhan Küçük’ün şehit oluşunun birinci yıldönümü nedeniyle mevlit programı düzenledi. Zembilli Ali Efende Mahallesindeki baba ocağının yanında bulunan 100. Yıl Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen mevlite il protokolü ile Karaman halkı büyük ilgi gösterdi. Mevlit programı öncesinde davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dua edildi. 

“MEVLİTTE OYNANAN TİYATRO ŞEHİT ANNESİ VE BABASINI AĞLATTI” 

Mevlit programının sonunda bir grup genç, hazırladıkları tiyatro oyununu oynadı. Gençlerin oynadıkları tiyatro oyununun konusu Oğuzhan’ın askere uğurlanması ve şehit haberinin askeri yetkililer tarafından aileye haber verilmesi olunca, ilgiyle izlendi. Oyunu ilgiyle izleyerek o günleri tekrar yaşayan anne Şerife ile baba Alaaddin Küçük, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadılar. Tiyatro oyununun sonunda oyuncular anne Şerife ve baba Alaaddin Küçük’ün yanına giderek bizlerde sizin birer evlatlarınız diyerek ellerini öperek sarıldılar. 

Mevlit programının sabahı baba Alaaddin Küçük, ilk olarak şehit oğlu Oğuzhan Küçük’ün mezarını ziyaret etti. Baba Küçük, Hamidiye Mahallesindeki şehir mezarlığında bulunan Askeri Şehitliğe geldi. Burada ilk olarak şehitlikteki tüm şehitler için dua eden baba Küçük, daha sonra oğlunun mezarının başına giderek burada asılı olan Türk bayrağını öptü ve oğlu için tekrar dua etti. 

Alaaddin Küçük, polis şehitliğini de ziyaret ederek buradaki şehit polisler içinde dua etti. 

Mevlit programının sonunda gençlerin oynadığı tiyatro oyununda kesinlikle üzüntüden ağlamadıklarını belirten Alaaddin Küçük, “Bu memlekette böyle duyarlı gençlerin olduğunu görmek, şehitleri unutturmamak için bir çaba içerisinde emek harcamaları, tiyatro sergilemeleri bizleri o kadar çok mutlu etti ki bu mutluluk gözyaşlarıydı. Ben şehit babası olarak gerçekten gurur duydum. Her şehit verildiğinde vatanın tapusu bir kez daha perçinleşmiş oluyor. Bizim de buna katkımız olduğundan gururlandık. O sevinç gözyaşlarıydı aslında. Asla bir üzüntü değildi. Hiçbir zaman vatan için çocuğumuzun şehadete ermesinden üzüntü duymadık” diye konuştu. 

Piyade Sözleşmeli Er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük, 26 Haziran 2017 yılında görev yaptığı Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli üs bölgesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olmuştu.

İHA 

Editör: TE Bilişim