Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığında şehit olan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma astsubayı Bülent Aydın'ın eşi Şahnaz Aydın, eşinin, darbecilere karşı ilk kurşunu sıkarak darbenin seyrini değiştirdiğini kaydetti. 

Aydın, eşinin Özel Kuvvetlerden olduğunu, 5 yıl önce emeklilik hakkını elde etmesine rağmen "daha genciz" diyerek çalışmaya devam ettiğini söyledi. 

Aydın, FETÖ'nün darbe girişiminde, eşinin Genelkurmay Başkanlığında darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan askerlerden biri olduğunu ifade ederek, o gece, eşi Başçavuş Aydın'ın yanında bulunan silah arkadaşlarından edindiği bilgiler ışığında, Genelkurmayda yaşananlara yönelik şunları anlattı:  "Resmi bir açıklama olmamakla beraber, saat 09.45'te oraya gitmişler. Normalde 'toplantı' diye çağrılıyorlar. Asıl amaç Genelkurmay Başkanı ile beraber Kara Kuvvetleri Komutanı'nı da rehin alıp muhtemelen bir bildiri imzalatacaklardı onların adına. Eski darbe girişimlerinden böyle düşünüyorum. O gece, normal girmeleri gereken yerden değil de diğer kapıdan alınmışlar. Önce tatbikat zannetmişler, öyle denmiş. İçeri girdikten sonra sıradışı olayları fark edince, müdahale etmişler. 

Eşim o anda arabadan silahla inince ateş ediyorlar. Normalde işlerini sessizce halledip, sonra da 'Bu işi yaptık' diyeceklerdi. Olaylara müdahale edilince de sesler duyuluyor dışarıdan. 'Genelkurmayda çatışma çıktı.' denilen olay, işte benim eşimin şehit olduğu olaydır. Silahla inmeseydi böyle bir olay olmayacaktı. Bu olay darbeyi duyuruyor, Genelkurmaydaki sıra dışı olayları, darbeyi fark ettiriyor." 

Şehit Bülent Aydın'ın darbeciler tarafından bacağından vurulduğunu ama buna rağmen büyük silahını alarak çatışmaya devam ettiğini belirten Aydın, bir başka kurşunun da eşinin vücudunun sol tarafına isabet ettiğini aktardı. Aydın, darbecilerin yaralı eşini almaya gelen ambulansa da ateş açtığını ve eşinin bu bekleme sonrasında akciğer sönmesinden vefat ettiğini ifade etti. 

"GENELKURMAYDAKİ ÇATIŞMA EŞİM SAYESİNDE DUYULUYOR" 

Aydın, "Eşimin böyle bir girişimde, sıradışı olayları fark edip, canını hiçe sayıp, vatanı için çarpışarak şehit olması beni çok gururlandırıyor. Bulunduğu bölgede silahı ile inmemesi gerektiğini bildiği halde, vurulacağını bile bile çatışmaya devam etmiş olması beni gururlandırıyor. Darbenin ilk şehidi olmuş olması beni çok gururlandırıyor." dedi. 

Aydın, günün vatan, millet bütünlüğünü düşünme günü olduğunu dile getirerek, "Özel Kuvvetlerin 'ülkem, bayrağım, onurum' düsturu herkes için geçerli olmalı. Ben Iğdırlıyım, doğudan batıya, batıdan doğuya, kuzeyden güneye herkes ülkesi, bayrağı, onuru, şerefi, ezanı için çalışmalı. Vatan bir bütündür, biz olmazsak bu vatan yaşamaz. Evlatlarımıza miras bırakacağımız bir vatanımız kalmaz." diye konuştu

AA

Editör: TE Bilişim