Konya Büyükşehir Belediyesi, lale mevsiminden sonra Konya'yı şimdi de güllerle donattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir merkezindeki park, bahçe, refüj ve yeşil alanların 1 milyon 200 bin adet gül ile halka huzur verdiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, şehri laleden sonra güllerle donattı. Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı ile birlikte şehir genelindeki park, bahçe, refüj ve yeşil alanlara 1 milyon 200 bin adet gül dikti.

Şehrin özellikle giriş noktalarının peyjazına önem verdiklerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu kapsamda her yıl çok yıllık çiçeklerden gül başta olmak üzere lale ve diğer mevsim çiçeklerinin dönüşümlü olarak bu alanlara ekildiğini söyledi. Her mevsim açan çiçeklerle Konya'nın adeta bir çiçek şehri olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Bahar aylarında yaklaşık 13 milyon lale ve mevsimlik çiçek şehrimizi süsleyerek, kente gelenleri kendine hayran bıraktı. Haziran ayı ile birlikte ise şehir genelindeki park, refüj ve yeşil alanlarda mevcut olan yaklaşık 1 milyon 200 bin adet gül açarak, şehrimizin güzelliğine güzellik kattı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarında her yıl üretilen sera güllerinden bu yıl 125 bin adet üretildiğini, 97 bin adet de yediveren diye tabir edilen ve 9 ay boyunca çiçek açan ithal güllerden satın alındığını ifade eden Başkan Akyürek, 2015 yılında 220 bin adet farklı renk ve türde peyzaj gülünün Konya'ya kazandırıldığını kaydetti.

Başkan Akyürek, "Belediyemiz tarafından yapımı gerçekleştirilen Mevlana Gül Bahçesi dışında bu yıl Kültürpark içerisinde ayrıca bir gül bahçesini daha Konyamıza kazandırdık. Toplam alanı 2.375 m² olan gül bahçesinde, 67 parsele, 12 bin 686 adet sarmaşık gül ve peyzaj gülü, 215 adet baston gül dikilmiştir. Ayrıca bahçede 1 adet süs havuzu, 1 adet mermer pergola, 1 adet ahşap pergola ve 13 adet ahşap tak yer almaktadır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl Haziran ayı geldiğinde ana caddelerde ve parklarda açan rengârenk güllerin yeşil alanlara kazandırdığı muhteşem güzelliğin insanlara huzur vermesi ve Konya halkının güllerin açmasıyla birlikte parklara akın etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirmektedir.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim