Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Mine Sezer, Selçuklu İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda İl Başkanı Tarık Taşçı, İlçe Başkanı Şakir Dinçer ve parti yöneticileri hazır bulundu. Basın toplantısında ilk sözü Selçuklu İlçe Başkanı Şakir Dinçer aldı. Dinçer, "Teşkilat olarak önümüzdeki yerel seçimleri çok önemsediğimizi, çok ciddiye aldığımızı her fırsatta söyledik. Göreve geldiğimizde durmayacağımızı, yorulmayacağımızı Selçuklu Belediye Başkanlığını kazanacağımızı açık yüreklilikle ilan etmiştik. Bu sefer MHP diyerek yanlışı, yozlaşmayı, yolsuzluğu durdurmak Selçuklu seçmeninin yetkisindedir. Selçuklu Belediye Başkanlığını kazandığımız an, hiç kimseyi ayırmadan yabancı görmeden herkesi kucaklayacağız. Bu noktada partimizin bayanlara vermiş olduğu değeri, çözüm üretme konusunda bayanlara duymuş olduğu güveni, göz önüne alan teşkilatımız, Mine Hanım ile yola çıkmaya karar vermiştir. Sayın Mine Sezer'i Selçuklu Belediye Başkan Adayı olarak tanıtmaktan onur duyarım" dedi.

KADINLARIN BAŞARILI OLACAĞI İNANCINDAYIZ

MHP İl başkanı Tarık Taşçı da, "Modern demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı, yine demokratik yönetim geleneğinin olmazsa olması eşit temsil ve eşit katılımla bir anlam ifade eder. Maalesef ülkemizde kadınların özel alana hapsedildiği; kamusal alanda yeterince yer alamadığı ve temsil edilemediği su götürmez bir gerçektir.

 Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyasetin erkek egemen bir anlayışla şekillenmesinin, demokratik yönetim geleneğine ve cumhuriyetimizin temel kazanımlarından bir tanesi olan seçme ve seçilme hakkının icrasına aykırı düştüğü kanaatindeyiz. Bunun yanında Allahu Teâlâ'nın yaradılış esnasında kadınlara bahşettiği bazı özellikler nedeniyle kadınların özellikle şehir yönetiminde kentsel estetik, kent duyarlılığı, şehir güvenliği, kent ekonomisi, çevre bilinci, sosyal belediyecilik gibi konularda erkek adaylar kadar başarılı olacağı inancındayız.  Bu nedenle bir kadın adayla yola devam etmeye karar verdik. 1999 yılında Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mimar olarak Konya'mıza mesleki anlamda hizmet eden, bunun yanı sıra parti teşkilatımızda il kadın kolları başkan yardımcılığı ve kadın kolları il başkanlığı görevlerinde bulunarak siyasi tecrübesini artıran ve şehrin siyasi ve kültürel hayatına katkı sağlayan sayın Mine Sezer'in Selçuklu Belediye Başkan adaylığına ilçe teşkilatımız, kadın kollarımız, il teşkilatımız ve milletvekillerimizin mutabakatı ile karar verilmiştir. Önümüzde ki günlerde yapacağı siyasi çalışmalar ve projeleri ile hem Selçuklu ilçemize hem de Konya siyasi hayatına çok olumlu katkılar sunacağına inandığımız Mine Sezer'in adaylığının başta Selçuklu ilçemiz olmak üzere, Konya'mıza ve milletimize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

SELÇUKLU'YA KADIN ELİ DEĞECEK

Selçuklu'ya kadın eli değmesinin vaktinin geldiğini belirten MHP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Mine Sezer ise, "Öncelikle bugün talip olduğum görevi daha önce layıkı ile yapmış olan Mahmut Kayan beyefendiyi saygılarımı sunuyor. Nihat Sogucaklı ve Remzi Akan beyi rahmetle anıyorum. Şu an aramızda bulunan Sayın Alirıza Koçyıldız başkanıma, Mustafa Sırrı Demirel başkanıma en kavli duygularımla teşekkür ederim. Bugün onlardan devir aldığımız bu şerefli vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmek ve Selçuklu'yu layık olduğu yere taşımak için karşınızdayım. Sayın genel başkanım devlet bahçeli beye sayın il başkanım Avukat Tarık Taşçı, beye sayın ilçe başkanım Şakir Dinçer'e bu kutlu vazifeye şahsımı layık gördükleri için çok teşekkür ederim. Artık Selçuklu'ya bir kadın elinin değmesi gerekliliği ile bana verilen bu göreve Selçukluda yaşayan tüm hemşerilerimle beraber talibim. Onların bizlere gerekli ilgiyi göstereceklerinden ve 1 Nisan 2014 sabahı onlarla beraber Selçuklu'nun idaresine dürüst ilkeli halka hizmet etmek hakka hizmet etmek düsturu ile yola çıkmış ülkücü kadroların geleceğinden hiç şüphem yok. Hepinize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim