Geleneksel olarak düzenledikleri iftar programında hükümet kurulması süreciyle ilgili görüşlerini aktaran MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, siyasi partilerin koalisyon seçeneğini iyi analiz etmeleri halinde toplumsal bir fırsat yakalayabileceklerini ifade etti

 

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar daveti gerçekleştirildi. İftar davetine katılan milletvekilleri ve siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra pek çok davetli katıldı. İftar yapıldıktan sonra dua edilerek açılış konuşmaları yapıldı. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Ramazan ayının verdiği huzur ve mutluluk içerisinde hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'HUZUR VE BEREKET AYI'

Şimşek konuşmasında Ramazan ayının huzur ve bereketi bünyesinde barındırdığını söylerken, "MÜSİAD Konya şubemizin düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulu adına hepinizi saygı ile selamlıyorum. Ramazan-ı şerifiniz hayırlı ve mübarek olsun. İslam dünyası olarak gelişini büyük bir hasretle beklediğimiz mübarek 3 ayların sonuncusu ve en faziletlisi olan bir ramazanı şerife daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Yüce kitabımız Kur-an-ı Kerim'in yeryüzüne indiği bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran bu kutlu ay biz inananlar için bolluğun, bereketin, huzur ve kurtuluşun da müjdesidir. Aynı zamanda dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği kardeşlik ve paylaşma duygularının doruğa ulaştığı rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu eşsiz ay hatalarımızla yüzleşme, nefis ve vicdan muhasebesi yapma açısından da büyük bir fırsattır. Müslümanlar olarak dünya üzerinde ve yakın çevremizde yaşanan olaylar nedeni ile kalplerin delindiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu bu mübarek ayı buruk yaşıyoruz" derken zulüm içinde yaşayan Müslümanlara da değinen Şimşek, "Dünyanın her köşesinde zulüm altında inleyen mazlum kardeşlerimizin çektiği acılar bizleri derinden yaralamaktadır. İdrak ettiğimiz rahmet bereket ve mağfiret ayını yaşanan tüm acıların son bulmasına akan Müslüman kanının durmasına vesile olmasını diliyor, oruçlarımızın ve ibadetlerimizin makbul dualarımızın kabul olmasını yüce Mevladanniyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

'TATMİN EDİCİ DEĞİL'

TÜİK verilerinin açıklanması ve Konya firmalarının başarılı olduğuna vurgu yapan Şimşek 2.3'lük büyümenin kendilerini tatmin etmediğini belirtirken, "Bizleri tekrar bir araya getiren bu mübarek ramazan akşamında dünya üzerinde ve ülkemizde önemli siyasi ve ekonomik gelişmeler yaşanmaktadır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak TÜİK tarafından açıklanan ve yüzde 2.3 olarak gerçekleşen ülkemizin 2015 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları beklentilerin üzerinde olmasına rağmen tatmin edici bir sonuç olarak görmediğimizi siz değerli misafirlerin huzurunda belirtmek isterim. İş âleminin ve reel sektörün aktörleri olarak Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşabilmek için daha fazla üretmek ve büyümek zorundayız. Gerçekleşen bu büyüme ile birlikte ekonomimizin 22 çeyrektir bölgemizle ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen istikrarını koruması birçok dünya ülkesi ile karşılaştırıldığında başarı olarak değerlendirebiliriz. Fakat bu durum hedefleri büyük olan ülkemiz için daha kat edilecek çok yol olduğunun işaretidir. Bu yüzden enerjimizi boş ve kısır tartışmalarla harcamak yerine hiç vakit kaybetmeden neyi daha iyi yapabileceğimizi konuşmamız ve bu doğrultuda daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi. Konya firmalarına da değinen Şimşek, "Ülke olarak orta gelir tuzağından kurtularak bir an önce ekonomide sıçrama yapmak zorundayız. Bu millet geçmişte canları pahasına bu vatanı bize emanet bıraktı. Bu emaneti bırakanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.  İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2014 İSO ilk 500 büyük sanayi kuruluşunun listesini incelediğimizde bu yıl Konya'mızın bir önce ki yıl 9 olan firma sayısının 10'a çıktığını görüyoruz. Bu durum bir Konyalı olarak bizleri mutlu etmiştir. Ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine şehir olarak 15 milyar dolar katkı sağlamak istiyorsak listeye giren Konya firma sayısını arttırmamız gerekir. Bu vesile ile listeye giren tüm firmalarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜM SEÇENEKLER DENENMELİ'

Şimşek seçim sonuçlarının çıkardığı tabloya değinerek erken seçim fikrinden önce koalisyon için tüm yolların denenmesi gerektiğini belirtirken, "Yeryüzünün Ramazan'ın manevi iklimine büründüğü şu günlerde ülkemizin bir numaralı gündem maddesi ise malumunuz 7 Haziran'da gerçekleştirdiğimiz genel seçimlerin ortaya çıkardığı siyasi tablo oluşturuyor. Milletimiz irade beyanında bulunmuş ve hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olma şansı tanımamıştır. İş âleminin temsilcileri olarak bu aşamada temel beklentimiz ülke olarak yakaladığımız istikrar ve güven ortamının devamı, elde ettiğimiz kazanımların kaybedilmemesi ve ekonomimizin sekteye uğramaması için 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçlara göre sürecin hızla işletilmesi ve yeni hükümeti kurma çalışmalarının bir an önce tamamlanmasıdır" ifadelerine yer verdi. Siyasi partilerin koalisyon seçeneğini iyi analiz etmeleri halinde toplumsal bir fırsat yakalayabileceklerini belirten Şimşek, "Bizler bu sonuçların siyasi partilerimiz tarafından milletimizin çıkarları göz önünde bulundurulması halinde toplumsal bir fırsata dönüştürüleceği kanaatindeyiz. Küçük matematik hesaplarının bir kenara bırakıldığı, katılımcı ve uzlaşma ile kurulacak bir koalisyon hükümeti modelinin mevcut siyasi tabloya göre en akılcı çözüm olduğunu belirtmek istiyoruz. Hükümeti kurmak için tüm seçenekler denenmeden ve mevcut seçim sistemi değiştirilmeden erken seçime gidilmesini sorunların çözülmesini değil ertelenmesi anlamını taşıyacağına inanıyoruz. Gelinen bu süreçte tüm siyasi partiler yeni hükümetin kurulması çalışmalarında milletimizin kendilerine yükledikleri sorumluluk bilinci ile hareket etmelidirler. Meclis aritmetiğinden çıkan sonuçlara göre çıkacak yeni hükümetin ekonomik istikrar ve güven ortamının devam ettirilmesi, ülkemizin barış ve kardeşlik ortamının tesisinin sağlanması, darbe anayasasının değiştirilmesi, köklü bir eğitim ve hukuk reformu konularına öncelik vermesi ülkemizin geleceği ve elde edilen kazanımlarımız açısından hayati öneme sahiptir" diye belirtti. Siyasi gerginliklerin bir kenara bırakılması gerektiğini sözlerine ekleyen Şimşek, "Ülkemizde meydana gelen siyasi ve ekonomik gelişmeler ışığında iş dünyasının temsilcileri olarak yeni bir sürece girdiğimiz şu günlerde önceliğimiz seçim atmosferinden acilen çıkarak yeniden ekonomi olması gerektiğine inanıyor, seçimlerin ardından daha da gergin bir hal alan siyasi tutumlardan duyduğumuz rahatsızlığı dile getiriyor ve sizlerin önünde tüm siyasi partilerimizi sorumlu bir şekilde davranmaya davet ediyoruz" diyerek konuşmasına son verdi.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim