1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidarın çıkması altın ve dövizin ateşini söndürdü. 7 Haziran'dan bu yana gelen süreçte sürekli inip çıkan ve güven vermeyen altın ve döviz 2 Kasım sabahı adeta dibe vuruyor. Seçim sonuçlarının bir anda bu kadar etki etmesi ise hem vatandaşı hem esnafı sevindiriyor. Vatandaş, fiyatların bu kadar çabuk normale düşmesiyle geleceğe güvenle bakıyor. 2 Kasım fiyatlarını gazetemize değerlendiren  sarraf İsmail Yapıcı, doların düşmesine bağlı olarak altında düşme yaşandığını belirtti. Yapıcı, 7 Haziran seçiminden bu yana piyasaların çok durgun olduğunu ifade ederek, "Fiyatlar çok şişkindi. Piyasa olması gereken fiyatlara dönüyor" dedi. Piyasanın canlanmaya başladığını aktaran Yapıcı, bunun kendilerine olumlu bir katkısı olduğunu söyledi.

PAZARTESİ'YE RAHAT BAŞLADIK

Bir diğer esnaf Şinasi Kırız da, altın fiyatlarında yüzde 10 düşüş yaşandığını ifade ederek, seçimden önce piyasalarda durgunluk yaşandığını söyledi. 7 Hazirandan bu yana fiyatların yüksek olduğunu belirten Kırız, ihtiyacı olan vatandaşların altın aldığını, yatırım amaçlı altın alımının yapılmadığını ifade etti. Kırız, piyasada 1 günde düşme yaşandığını belirterek, "Vatandaşlar altın fiyatları daha da düşer diye bekliyor. Piyasalar canlanacaktır" dedi. 

NORMALE DÖNÜŞ BAŞLIYOR

Bir diğer esnaf Mehmet Ali Buyruk ise, dolara endeksli olarak altın fiyatında düşme olduğunu söyledi. Özellikle kurban bayramından bu yana piyasaların durgun olduğunu belirten Buyruk, "Vatandaş altın yükseldiğinde yastık altından altınlarını çıkarıp satıyor. Şimdi ise düşüşten dolayı tekrar altın satın almaya başlayacaklardır. Bu vakitten sonra piyasalar açılacaktır" diye konuştu. Buyruk, doların bu seviyelerden tekrar yükselişe geçeceğini de sözlerine ekledi.

PİYASALARDA OLUŞAN ALTIN VE DÖVİZ FİYATLARI

Seçimin ardından oluşan altın fiyatları, Gram 24 Ayar Altın 104 TL, Çeyrek Altın 170 TL, Yarım Altın 340 TL, Tam Altın 680 TL ve Cumhuriyet Altını 695 TL,  Amerikan Doları alış 2,7850 Satış 2,8200 ve Euro Alış 3,0650 satış 3.100 olarak piyasalarda yerini aldı.

EMRE EROĞLU 

Editör: TE Bilişim