Firmalar, 7 yıla kadar vadeli sipariş bazlı işletme, yatırım ve işletme sermayesi ihtiyacı kredilerinden yararlanabilecek. Savunma sanayisinde ana yüklenicilerin yanı sıra özellikle alt yüklenici ve tedarikçi yan sanayi firmalarının finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve sektörün derinliğinin artırılmasına yönelik yeni bir kredi imkanı sağlandı.

Savunma sanayisi projelerinde özgün ve yurt içi geliştirmeye verilen önemin artması, sektördeki firmaları mevcut kabiliyet ve donanımlarını büyütme yönünde yeni yatırımlara yönlendiriyor. Ana yükleniciler güçlü mali yapılarıyla bu ihtiyaçların üstesinden gelirken, sektörde sorumluluk üstlenen çok sayıda KOBİ için bu mümkün olamayabiliyor. Savunma sanayisindeki projelerde rol almak isteyen ya da daha büyük sorumluluklar üstlenme niyetindeki özellikle alt yüklenici şirketler finansman desteğine ihtiyaç duyabiliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) öncülüğünde hayata geçirilen çeşitli finansman ve destekleme modelleriyle yeni teknolojilere sahip olunması, yerlileştirme çabaları, alt yüklenici ve tedarikçi yan sanayi firmalarının güçlendirilmesi yoluyla sektörün derinleşmesinin sağlanması amaçlanıyor. Bu yönde yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye Kalkınma Bankası, savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmalara kredi kullandıracak.

Banka, firmalara, 7 yıla kadar varan vadelerle 3 farklı kredi mekanizmasıyla finansman desteği sunacak.

AA

Editör: TE Bilişim