Dedeman Otel'de düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur İbrahim Altay, 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy'u Anma Yılı ilan edildiğini belirterek, "Biz de belediye olarak bu yıla uygun olması için Fotoğraflar Mehmet Akif'i Anlamak isimli bir kompozisyon yarışması düzenledik. Ayrıca Mehmet Akif'e ait şiirlerin ve bu şiirlerin bestelenmesiyle oluşan eserlerin 12 değerli sanatçımız tarafından seslendirildiği bir albüm ve Mehmet Akif'in hayatını anlatan bir belgesel yapımı hazırladık. Buradan hem yarışmamıza katılan öğrencilerimize, hem albümümüze ve belgeselimize katkıda bulunan sanatçılarımıza ve bugünde bu salonu doldurarak Mehmet Akif'i ve bizi yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise insanları tarif ederken onlarca sıfat kullanılabildiğini ancak Mehmet Akif Ersoy denilince aklına sadece dertli bir adam sıfatın geldiğini dile getirerek, "O, dertli bir adamdı. O, milletinin dertlisi ve sevdalısı bir adamdı. Kendisine sunulan imkanları elinin tersiyle itecek ve Samanpazarından meclise paltosuz yürüyebilecek kadar milletin değerlerine sahip çıkan bir adamdı. O, değerlere ihanet etmeyen, kendisine sunulan her şeyi elinin tersiyle iten adam gibi bir adamdı" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoğraflarla Mehmet Akif'i Anlamak adlı kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafında verildi. 63 katılımcı arasından birinci seçilen TOKİ Anadolu Lisesi'nden Hümeyra Özdemir'e hediyesini Başkan Uğur İbrahim Altay verdi. Altay, hem öğrenciye hem de okuluna dizüstü bilgisayar hediye etti.
Ödül töreninin ardından Selçuklu Belediyesi tarafında hazırlatılan ve içinde Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri ve şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği albümdeki eserler Tayfun Talipoğlu, besteci Yücel Arzen, Melihat Gülses, Gülay, Aykut Kuşkaya ve Uğur Arslan tarafından seslendirildi. Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ünlü sanatçıların ağzından dinleyenler, Uğur Arslan'ın seslendirdiği Asım'ın Nesli şiirini uzun süre alkışladı.
Programın sonunda Başkan Uğur İbrahim Altay tarafından geceye katılan sanatçılara plaket ve çiçek takdim edildi.
İHA
Editör: TE Bilişim