Sınıf arkadaşlarıyla birlikte sanat evi açan Ünal’ın yaptığı seramik semazenler dünyanın dört bir yanına gidiyor. Her yıl yapılan Şeb-İ Arus törenlerine katılan liderlere hediye edilen semazen figürleri büyük ilgi görüyor. “Azmin elinden bir şey kurtulmaz.” sözünü haklı çıkartan isimlerden biri de Abdulbaki Ünal. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde 10 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. 1993 yılında liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına giren Ünal, Türkiye’nin tanınmış üniversitelerinde mühendislik ve mimarlık gibi birçok bölümü kazandı. Ancak onun hayali Güzel Sanatlar Fakültesi okumaktı. Ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle Konya dışında bir üniversiteyi tercih etmedi. Bir yandan da Kamu Personeli Sınavları'na hazırlandı. 
Abdulbaki Ünal için 2001 hayallerini gerçekleştirme yılı oldu. İlk güzel haberi Konya Selçuk Üniversitesi’ne güvenlik görevlisi olarak atandığında aldı. Ünal, aynı yıl içinde görev yaptığı üniversite bünyesinde açılan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sınavlarına girdi ve dereceyle kazandı. Hayalindeki bölümü kazanmış olmanın mutluluğunu yaşayan Ünal, geceleri güvenlik görevlisi olarak çalıştı gündüzleri okulunda devam etti. Fakülteyi bitirdikten sonra sınıf arkadaşlarıyla bir sanat galerisi açtı. Atölyede bir birinden güzel seramik semazen figürleri yaptı. 
Yaptığı başarılı çalışmalarla kısa sürede kendisini ispatlayan Ünal, Kültür Bakanlığı Hediyelik Eşya Yarışması, Türkiye Yazarlar Birliği, Uluslararası ‘Bin Nefes Bir Ses Tiyatro Festivali, Uluslararası Mistik Müzik Festivali ve Amerika’daki Türk Kültür Vakfı’nın etkinliklerine yaptığı eserleri gönderdi. 
Görevinin dışında kalan zamanlarda hobi olarak atölyesinde sanatını yapmaya çalışan Ünal, azmetmenin önemine dikkat çekti. Liseyi bitirdikten 8 yıl sonra da olsa hayalini gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadığını anlatan Ünal, “1993 yılında liseyi bitirdim. Hayalimdeki üniversite güzel sanatlar fakültesiydi.  Gece üniversitede nöbet tutuyordum. Gündüzleri ise derse gidiyordum. İşi ve okulu bir arada götürmek zorundaydım. Hiçbir engel beni hayallerimden uzaklaştıramazdı. Üniversite rektörümüz ve diğer yetkililer bana büyük destek oldu. Eğitimimi sürdürmemde büyük faydalarını gördüm. Başta rektörümüz olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Tüm zorluklara rağmen okulu dördüncülükle bitirmem beni çok sevindirdi” diye konuştu.
Azmiyle birçok kişiye örnek olan Ünal, yaptığı eserlerin başta yurt içinde olmak üzere dünyanın değişik yerlerinden de talep görüyor. Abdulbaki Ünal, “Allah ömür verirse, sanat eseri yapmaya devam edeceğim. İş dışında kalan bütün zamanımı atölyede geçirmek istiyorum. Kendimi sanata adamak istiyorum. Çeşitli kurumlara ve uluslararası etkinliklere yaptığım eserlerin bir kısmı Konya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından dünya liderlerine gönderildi. Bazı liderlerden de tebrik mesajı geldi. Bu tür olumlu gelişmeleri beni teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.